Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a Győr egy ponttal vezet a Nyíregyháza előtt – KÖRKÉP

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 14. fordulójának mérkőzéseinek nagy részét vasárnap délután játszották le…

 

Az NB II-es listavezető ETO FC Győr egygólos meccsen diadalmaskodott a középmezőnyben található Pécsi MFC vendégeként, így megtartotta vezető helyét. A második helyezett Nyíregyháza-Spartacus a félidei kétgólos hátrány ellenére a duplázó Gengeliczki Gergő vezényletével 4-2-es sikert aratott a Gyirmót otthonában. Az ETO továbbra is egy ponttal előzi meg a Szparit. A Kozármisleny az egygólos sikerével a harmadik helyen továbbra is négy pontra van a másodiktól. A mezőny első felében tanyázó csapatok közül a Szeged és a Csákvár ugyancsak 1-0-s hazai sikert aratott, így előbbi az ötödik, utóbbi a hatodik helyen tanyázik. A Soroksár két döntetlen után ünnepelhetett újra győzelmet, így megerősítette a nyolcadik helyét. A Budafok az újabb vereségével visszacsúszott a kilencedik pozícióba, ráadásul az előző idényben Magyar Kupa-döntőt játszó gárda a jó rajt ellenére már hét forduló óta nyeretlen. A masszív középmezőnyben a Kazincbarcika és a Haladás 2-2-es döntetlent játszott egymással. A forduló alsóházi rangadóján az Ajka 1-0-ra győzött a Tiszakécske ellen, így mindkét csapat maradt a kieső zónában, de a zöld-fehérek legalább az utolsó helyről elmozdultak a Mosonmagyaróvár megelőzésével – a negyedik kieső helyet a BFC Siófok foglalja el.

A negyedik helyen álló Vasas és az utolsó bennmaradó helyekig visszacsúszó Budapest Honvéd hétfő este csap össze egymással.

A 14. forduló eredményei

BVSC-Zugló – Kozármisleny 0-1
Gyirmót – Nyíregyháza 2-4
Kazincbarcika – Haladás 2-2
Mosonmagyaróvár – Soroksár 0-2
Pécsi MFC – ETO FC Győr 0-1
Ajka – Tiszakécske 1-0
Csákvár – BFC Siófok 1-0
Szeged – Budafok 1-0
Vasas – Budapest Honvéd Hétfő, 20:00 (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore