Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: bemutatkozott a felnőtt válogatottban a brazilok nagy ígérete

A brazil válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Kolumbia ellen a legutóbbi világbajnoki selejtezőjén, mellyel vb-selejtezőn a “kávékészítők” először győzték le a brazilokat, de nem csak erről maradt emlékezetes a mérkőzés…

(Photo by Gabriel Aponte/Getty Images)

A brazil válogatott Kolumbia elleni veresége alkalmával először lépett pályára a nemzeti csapatban a brazil labdarúgás nagy ígéreteként számon tartott Endrick, aki 17 éves, 3 hónapos és 26 napos korában a valaha volt negyedik legfiatalabb játékosként debütált a Selecao soraiban.

A Real Madriddal már előszerződést kötő tinédzser a lassabb idénykezdés után hetek óta fantasztikus formában futballozik hazájában: a legutóbbi négy bajnokiján négy gólt szerzett. A Palmeiras kiválósága 27 pályára lépés alatt kilenc gólt szerzett az idei országos bajnokságban. Ezúttal több hiányzó miatt lehetősége volt arra, hogy a felnőtt válogatottba is meghívót kapjon és ott kilenc perc erejéig kipróbálhassa magát.

A brazil válogatott történetében Pelé volt a legfiatalabb debütáló, a háromszoros világbajnok klasszis annak idején 16 éves, 8 hónapos és 14 napos volt az első válogatott-mérkőzése napján. Nála csak másfél hónappal volt idősebb Edú, míg a lista harmadik helyére Philippe Coutinho fért oda, aki 28 nappal a 17. születésnapja után esett át a kereszttűzön.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!