Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: “Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést”

Fontos mérkőzést játszik a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar U21-es válogatott…

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán bizakodva várja a Skócia elleni sorsdöntő mérkőzést:

“Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nehéz dolgunk lesz és nem szabad eszetlenül előre mennünk, mert könnyen megkontrázhatják támadásaikat, emellett le kell zárniuk az üres területeket. A továbbjutási esélyek életben tartásáért győznünk kell.”

“Szeretnénk hasonlóképpen győzelemmel lezárni az évet, mint a felnőtt válogatott. Nyilván a mérlegünk nem olyan, mint az övék, de ettől függetlenül mindent meg akarunk tenni azért, hogy itthon tartsuk a három pontot” – tette hozzá az M4 Sportnak Baráth Péter középpályás.

Az U21-es válogatott a Málta és Kazahsztán elleni győzelemmel nyitotta az évet, majd három vereséggel folytatta a skótokkal, a belgákkal és a spanyolokkal szemben. Egy újabb vereséggel gyakorlatilag minden esélye elszállna a csapatnak a 2025-ös korosztályos kontinensviadalon való részvétel kiharcolására.

A magyar U21-es válogatott keretében több változás történt: Komáromi György sérülés miatt elhagyta a csapatot, ellenben a felnőtt válogatott tagjai közül Kata Mihály és Horváth Krisztofer egyaránt csatlakozott a névsorhoz.

Az U21-es csapat kedd este 20 órától a kilencpontos Skócia ellen játszik sorsdöntő mérkőzést az Új Hidegkuti Stadionban.