Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Csapatként, egyként küzdöttünk”

A Ferencváros hátrányból fordítva aratott 2-1-es sikert a Csukaricski ellen az Európa-konferencialiga csoportkörének ötödik fordulójában…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics a mérkőzés után játékosai küzdőszellemét dicsérte:

“Nem gyakori, hogy öt perc után gólt kapunk, és nem válik be a taktikánk, de néha megtörténik ez, alkalmazkodnunk kellett. A szünetben beszéltem a játékosokkal, ilyenkor olyan a feladatom, mint egy testvérnek vagy apának. Tetszett az, amit a második félidőben láttam, és az utolsó húsz percben mindent megtettünk a győzelemért. Csapatként, egyként küzdöttünk, és hogyha ilyen mentalitással futballozol, jönni fog az eredmény. Az apró részletek nagyon sokat számítanak, ezeken múlik egy meccs vagy éppen az állásom. Külön kiemelném Katona játékát, aki lehet, hogy eddig nem játszott, de a mai este pontosan megmutatta, hogy lehet rá számítani. Mindenkinek így kell gondolkodnia, 60-70 mérkőzésünk van egy évben a válogatott találkozókkal együtt. Lehet, hogy aki ma játszott, az legközelebb a kispadon fog ülni. Ez nem jelent semmit. Mindenkinek készen kell állnia, hiszen mindannyian a Ferencvárost szolgáljuk.”

A zöld-fehérek az utolsó forduló előtt veretlenül, két győzelemmel és három döntetlennel állnak a csoport második helyén a Fiorentina mögött, mely ellen az utolsó meccset vívják majd hazai környezetben december 14-én.