Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy szezon után távozott az MLS-csapattól a Ferencváros korábbi játékosa – HIVATALOS

Az MLS idei rájátszásáról lemaradó Portland Timbers egy sor játékosától elköszönt az idény végén, köztük a korábban Magyarországon is játszó támadójától…

(Photo by Soobum Im/Getty Images)

A Portland Timbers megerősítette, hogy nem él opciós jogával Franck Boli esetében, így a Ferencváros korábbi labdarúgója egy szezon után távozik az oregoni együttestől.

A 29 éves elefántcsontparti támadó a 2019-es leigazolása és 2023 eleji távozása közt 126 tétmérkőzésen 42 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott társainak a magyar rekordbajnok színeiben. Boli egymást követő két NB I-es idényben is tíz-tíz gólt szerzett, emellett számtalan fontos gólt szerzett a nemzetközi kupasorozatokban és azok selejtezőin, például két találat fűződött a nevéhez a Bajnokok Ligája 2020-2021-es csoportkörében. A 2021-2022-es bajnoki kiírásban 19 mérkőzésen öt gólra volt képes, míg a legutóbbi szezonban kilenc fellépés alatt három gól került a neve mellé, melyből kettőt az Újpest elleni, 6-0-s győzelem alkalmával szerzett.

A légiós mielőtt a Fradihoz igazolt volna, Norvégiában a Stabaek és az Aalesund futballistája volt, valamint a kínai Liaoning Whowin soraiban is kipróbálta magát.

Boli a Portland színeiben 29 pályára lépés alatt hét gólt szerzett az MLS 2023-as kiírásában.