Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felavatták Törőcsik András síremlékét

Felavatták a tavaly elhunyt egykori magyar válogatott labdarúgó síremlékét a Megyeri temetőben…

 

Az Újpest és a magyar válogatott egykori nagyszerű labdarúgója, Törőcsik András 2022. július 9-én 67 éves korában hunyt el.

A népszerű “Törőt” az újpesti Megyeri úti temetőben helyezték végső nyugalomra, kedden délelőtt pedig elkészült a végső síremléke, amely tiszteletére régi cimborák, csapattársak, ellenfelek, sportvezetők, drukkerek gyűltek össze a legendák parcellájánál.

Még friss a seb, mindig fájdalmas kijönni ide. Rengeteg emlék kavarog bennem apuról. Általában egyedül szoktam vele lenni, s elég furcsa, hogy most megint ennyien vannak a sírja körül. Olyan, mintha újra eltemették volna apámat. Amúgy persze jólesik, hogy még ennyien tisztelik, szeretik őt. Maga a sírkő is tetszik, méltó hozzá – mondta a Sportalnak Törőcsik Attila, az újpesti kedvenc fia.

A lila-fehér legendák, csapattársak, vezetők mellett ott álltak a sírnál a Vasas, a Budapesti Honvéd, a Ferencváros, a Videoton korábbi válogatott focistái, MLSZ-vezetők, Gellei Imre volt szövetségi kapitány, közéleti személyiségek, Újlaki Dénes színművész, Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Várkonyi Attila (DJ Dominique).

Sajnos egyre kevesebben vagyunk, és már mind sűrűbb program az életünkben, hogy temetőbe kell járnunk. Ki gondolt erre, amikor Kese varázsolt? Élveztük a játékát, az életet, a fiatalságunkat, és nem gondoltunk az elmúlásra. Persze tudom én, a világ már csak ilyen. Ami megszületik, az egyszer el is múlik. Csak hát, akkor sem könnyű ezt elfogadni” – modnta Tóth András, az Újpest kilencszeres bajnok futballistája az avatón.

A sírkő az 54 éves Kéry Bálint Bence képzőművész-szobrász alkotása, amelyen próbálta egyszerű formába öntve gránit anyagban visszaadni Törő egyéniségét. A síremlék középső oszlopa 172 centiméter, megegyezik Törőcsik András magasságával.