Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Bailey góljával megérdemelt győzelmet aratott az Aston Villa a címvédő ellen! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 15. fordulójának szerdai játéknapján a 3. helyezett Manchester City a 4. pozícióban álló Aston Villa otthonába látogatott.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Nagyon aktívan kezdte a mérkőzést a hazai gárda, amely többször is a letámadásával meg tudta zavarni a City labdakihozatalát, sőt ebből többször helyzetet is ki tudtak dolgozni. Az első veszélyes lehetőség a 7. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Pau Torres elé került a labda, a spanyol védő jobb felsőbe tartó lövését azonban nagy bravúrral védte Ederson. A City részéről a 12. minutumig kellett várni az első lehetőségre, ekkor Martinez előbb Haaland lövésénél mutatott be szép védést, majd az ezt követő beadásnál a norvég támadó fejesét védte bravúros mozdulattal a kapus. A félidő további részében is inkább a birminghami klub akarata érvényesült, amely 12 lövést jegyzett az első 45 perc során, míg a Manchester City csupán Haaland két próbálkozását tudta felmutatni. A szünetre a rengeteg lehetőség ellenére gól nélkülni döntetlennel vonulhattak a felek, de Pep Guardiolának bőven volt oka a változtatásra.

A második játékrészben sem változott a játék képe, Guardiola csapata nem igazán tudott mit kezdeni a  Villa agresszív harcmodorával, és helyzeteket sem tudtak kidolgozni. A félidő közepén a vendégek mestere igyekezett is cserékkel belenyúlni a csapatába, de ez nem hozott változást, sőt! A 74. percben újabb támadást vezetett a Villa, aminek a végén Bailey megpattanó lövése utat talált a hálóba, 1-0! Unai Emery csapata a vezetés megszerzését követően sem lassított, és a 86. percben majdnem sikerült is megduplázniuk az előnyüket, de Douglas Luiz távoli lövésénél a kapufa megmentette a vendégeket. A City a véghajrá utolsó perceiben sem tudott semmiféle veszélyt jelenteni a Villa kapujára, így Emery együttese teljesen megérdemelten győzte le a címvédőt!

Aston Villa – Manchester City 1-0 (0-0)
Helyszín:
Villa Park Vezette: J. Brooks
Gólszerző:
Bailey (74.) ill.-
Sárga lapok: Watkins (60.), Kamara (87.) ill. Stones (45.), Lewis (53.)
Kiállítás: ill.-

Aston Villa: Martinez – Digne (Moreno 90.), Torres, Diego Carlos, Konsa – McGinn, Kamara, Douglas Luiz, Tielemans (Ramsey 85.)  – Watkins (Durán 90.), Bailey (Diaby 85.) Vezetőedző: Unai Emery

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Gvardiol – Stones, Akanji – Silva, Lewis (Nunes  68.), Alvarez (Kovacic 68.), Foden (Bobb 73.) – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Wolverhampton – Burnley 1-0
Luton Town – Arsenal 3-4

Szerda:
Brighton – Brentford 2-1
Crystal Palace – Bournemouth 0-2
Fulham – Nottingham Forest 5-0
Sheffield United – Liverpool 0-2
Aston Villa – Manchester City 1-0
Manchester United – Chelsea 2-1

Csütörtök:
20:30 Everton – Newcastle United (Tv: Spíler 1)
21:15 Tottenham – West Ham United (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore