Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros edzője visszatérne a Serie A-ba

A Ferencváros vezetőedzője a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlen kapcsán egy neves olasz lapnak adott interjút…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics a La Gazzetta dello Sport részére adott interjúban értékelte az Európa-konferencialiga csoportköréből való továbbjutást:

“Nagyon boldogok vagyunk. A továbbjutás már a múlt idényben is összejött a Ferencvárosnak, de most veretlenül fordul rá a kupatavaszra. Nagyon büszke vagyok, főleg azért, mert ez egy Európa-liga szintű csoport volt. A bajnokságban sokszor úgy vesztünk pontokat, hogy nem érdemeljük meg. Lemaradtunk a Paks mögött, de bizakodó vagyok, mert jól dolgozunk, meglesz az eredménye. Sokkal jobban aggódnék, ha nem mi uralnánk a meccseket, de sokszor csak nincs szerencsénk. Emellett több kulcsemberünk is sérült volt… jó időben jön a szünet.”

“A magyar futball fejlődik. Minden klubnak van saját stadionja és sportközpontja, megvannak az infrastrukturális beruházások. Aztán ott van Marco Rossi, aki kiváló munkát végez a válogatottal…” – mondta el a magyar labdarúgásról.

Sztankovics természetesen nem kerülhette el azt a kérdést sem, hogy tervezi-e a visszatérést Olaszországba, mivel korábban aktív játékosként az Intert és a Laziót erősítette, edzőként pedig a Sampdoriát irányította:

“Miért is ne? A családom ott él, a feleségem is oda-vissza ingázik. Jól érzem magam itt, kiváló hely a nyomás kezelésének megtanulásához és a tapasztalatszerzéshez, aztán meglátjuk. Amikor eljön az idő, hogy visszatérjek, készen akarok állni!” – árulta el a szerb tréner.