Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tapasztalt hátvéd a Boca Juniors első januári igazolása – HIVATALOS

A jelentős átalakulásra készülő Boca Juniors hivatalosan is megerősítette idei első új igazolását…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az argentin Boca Juniors hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy 2025 év végéig szóló megállapodást kötött a rutinos hátvéddel, Cristian Lemával.

A 33 esztendős hátvéd a 2007 óta tartó felnőtt pályafutása során olyan argentin csapatokban játszott, mint a Newell’s Old Boys, a Tigre, a Quilmes vagy legutóbb a Lanús együttee. Ezen kívül Lema kipróbálta magát a portugál Benfica vagy éppen az uruguayi Penarol alkalmazásában és játszott Szaúd-Arábiában is. A középhátvéd 2023-ban 39 tétmérkőzésen két gólt szerzett a Lanús soraiban.

A patinás Buenos Aires-i együttes csapnivaló idényen van túl, a Libertadores-kupa döntőjének elvesztése mellett a Boca mindkét argentin bajnoki kiírásban visszafogottan szerepelt, így az összesített táblázatról nem tudta kvalifikálni magát az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat következő felvonására, 2024-ben csak a Copa Sudamericanában szerepelhet.

A csapat a közelmúltban nevezte ki Diego Martínezt vezetőedzőjének, akinek vezetésével mindenképpen feledtetni szeretnék 2024-ben az előző esztendőt.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!