Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: máris megvan a torna első balhéja! – képpel

Úgy tűnik, a 2024-as Afrikai Nemzetek Kupája ‘hozza’ magával a megszokott sajátosságait, így például azt is, hogy a kisebb -nagyobb botrányok mindig velejárói a kontinenstornának.

 

Az idei, Elefántcsontpartban rendezett viadalon máris egy igen komoly botrány robbant ki azok után, hogy a végső győzelemre is esélyesnek tartott Ghána vereséggel kezdte a csoportkört.

Mint ismert, vasárnap este a Zöld-foki szigetek válogatottja nyert 2:1-re Ghána ellen, az eredmény pedig – nem meglepő módon – komoly indulatokat szabadított a felszínre a ghánai szurkolóknál… Sajnos olyan komolyakat, ami felvet bizonyos rendezői hiányosságokat is a biztonság terén.

Történ ugyanis, hogy a ghánai szövetségi kapitányt, Chris Hughtont egy szurkoló nemes egyszerűséggel megtámadott a csapat főhadiszállásán, Abidjanban: az eset szinte már tettlegességig is fajult, amikor a feldühödött drukkert a biztonságiak helyett ghánai diplomatáknak a közbeavatkozásával sikerült leállítani, majd a később a helyszínre megérkező rendőrségnek is átadni – A hírek szerint egyébként nem történt letartóztatás.

A 65 esztendős ír szakember egyébként sem a legnépszerűbb szereplő Ghánában, azok után, hogy kisebb meglepetésre ő vállalta el a nemzeti csapat irányítását 2023 februárjában, feladva korábbi tanácsadói szerepkörét. Chris Hughton-nal nem igazán fényes a ‘fekete csillagok’ mérlege (10 mérkőzés; 4-4 győzelem és vereség, valamint két döntetlen – a szerk.); ráadásul legközelebb a B-csoport rangadóján, Egyiptom ellen kell pályára lépniük az Afrika-kupán.