Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: küszöbön a tulajdonosváltás Újpesten – sajtóhír

A hazai sportsajtóban az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, hogy hamarosan tulajdonosváltás történhet az Újpestnél…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Nemzeti Sport információi szerint az Újpest belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a hétfői napon Magyarországra látogatott és eligazítást tartott, a várakozások szerint a klub eladásáról is értekezett, mivel megszülethetett a megállapodás.

A lap szerint a jövőben Benczédi Balázs bankár vezetheti a klubot, egy hazai nagyvállalat háttértámogatásával. Ezeket az értesüléseket azonban az érintettek egyelőre nem voltak hajlandók megerősíteni. Benczédi a Magyar Fejlesztési Bank és az MVM igazgatósági tagja, de korábban a Diófa (ma Gránit) Pénzügyi Alapkezelő vezérigazgatójaként is tevékenykedett.

Mindemellett a klub edzőváltást is eszközölhet, hiszen Nebojsa Vignjevics állítólag ígéretet tett a lemondásra, miután péntek este az újabb vereség után a szurkolók számonkérték őt. Azonban a legfrissebb hírek szerint a keddi, Debrecen elleni bajnokin még a szerb mester irányíthatja a csapatot.

Az új tulajdonossal együtt hamarosan új szakmai stáb is érkehet a klubhoz, és a háttérben már folynak a tárgyalások az erősítésnek kiszemelt játékosokról. Ezért is vált sürgőssé a megállapodás, hiszen február 14-én lejár a hazai átigazolási időszak.