Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új sportigazgatót nevezett ki az Olympiakosz – HIVATALOS

Az Európa-konferencialigában a legjobb 16 közé jutásért a Ferencvárossal megmérkőző Olympiakosz Pireusz új sportigazgatót nevezett ki…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A görög Olympiakosz Pireusz megerősítette, hogy Antonio Cordón, José Ignacio Navarro és Pedro Alvés helyett a jövőben az egykori kiváló szerb válogatott támadó, Darko Kovacsevics lesz a klub új sportigazgatója.

Az 50 éves sportvezető aktív játékosként megfordult a Crvena zvezdában, a Real Sociedadban és a Lazióban, hazája válogatottjában (előbb Jugoszlávia, majd később Szerbia és Montenegró néven) pedig 59 találkozón lépett pályára, ezalatt tízszer volt eredményes. Kovacsevics részt vett az 1998-as vb-n és a 2000-es Eb-n. Utolsó klubja aktív pályafutása során éppen az Olympiakosz volt, melyet 2007 és 2009 között erősített.

Az egykori futballista sportvezetőként a szerb szövetség sportigazgatójaként vállalt szerepet. Kovacsevics jól ismerheti a Ferencváros szerb vezetőedzőjét, Dejan Sztankovicsot, hiszen a Crvenában, a Lazióban és a jugoszláv válogatottban is csapattársak voltak.

Az Ekl-ben a 16 közé jutásért a Ferencváros és az Olympiakosz jövő csütörtökön Pireuszban játssza a párharc első meccsét, a visszavágóra egy héttel később a Groupama Arénában kerülhet sor.