Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Höjlund és McTominay góljával legyőzte riválisát a Manchester United! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójának vasárnapi játéknapját az Aston Villa és a Manchester United rangadója zárta.

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Az első percektől kezdve vestélyes akciókat tudott vezetni a Manchester United az Aston Villa magasra feltolt védelme ellen, de az első negyedórában ebből nem tudtak előnyt kovácsolni, elsősorban Diego Carlos miatt, aki kétszer is kulcsfontosságú pillanatban tudott menteni a “Vörös Ördögök” egyik játékosa elől. A 17. percben viszont már a középhátvéd is tehetetlen volt. Egy szöglet után Maguire tudta elfejelni a labdát, ami így Höjlund elé került, aki közelről mattolni tuda Martinezt, 0-1! A félidő közepén kétszer is közel állt ahhoz a birminghami alakulat, hogy egalizáljanak, de Onana először McGinn távoli lövését tudta hárítani, majd egy perccel később a skót középpályás passzából Watkins léphetett ki ziccerben, de Onana jól mozdult ki a kapujából és hárítani tudta a lehetőséget. A félidei szünetig inkább az Aston Villa volt az aktívabb, de az egyenlítés nem jött össze számukra. 

A második játékrész elején rögtön egy hatalmas lehetőség adódott a Villa előtt az egyenlítésre, Cash beadása után Watkins tudta megelőzni a védőjét 5-6 méterre a kaputól, a lövését viszont hatalmas bravúrral védte Onana. A 67. percben viszont már a manchesteriek kapusa is tehetetlen volt: egy szöglet után egy közeli próbálkozást még tudott hárítani Onana, de az újabb beadásnál Douglas Luiz maradt teljesen üresen, ő pedig 5 méterről a kapuba húzta a játékszert, 1-1! A 70. minutmban Garnacho révén majdnem ismét előnybe kerültek a vendégek, de az argentin szélső szólójának a végén a lövése centikkel a bal kapufa mellett zúgott el. A folytatásban is inkább az Aston Villa állt közelebb a második gól megszerzéséhez, de a 86. percben ismét megszerezte a vezetést a Manchester United, miután McTominay Dalot beadását fejelte a hálóba 6 méterről, 1-2! Ezt követően már hiába próbálkozott a Villa, nem tudták feltörni a United védelmét, amely így kulcsfontosságú három pontot gyűjtött be a Top4-ért folytatott harcban.

Aston Villa – Manchester United 1-2 (0-1)
Helyszín:
Villa Park Vezette: R. Jones
Gólszerzők:
Douglas Luiz (67.) ill. Höjlund (17.), McTominay (86.)
Sárga lapok: Lenglet (45+4.), Cash (60.), Diaby (71.)
ill. Casemiro (37.), Mainoo (45+4.)
Kiállítás:
ill.-

Aston Villa: Martinez – Moreno (Digne 87.), Lenglet, Diego Carlos, Cash – Douglas Luiz, Kamara, Ramsey (Diaby 65.), McGinn (Zaniolo 87.), Bailey (Tielemans 73.) – Watkins Vezetőedző: Unai Emery

Manchester United: Onana – Dalot, Varane, Maguire, Shaw (Lindelöf 46.) – Casemiro, Mainoo (Amrabat 90+2.) – Garnacho, Fernandes, Rashford (McTominay 73.) – Höjlund (Evans 90+2.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A 24. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Everton 2-0
Fulham – Bournemouth 3-1
Liverpool – Burnley 3-1
Luton Town – Sheffield United 1-3
Tottenham – Brighton 2-1
Wolverhampton – Brentford 0-2
Nottingham Forest – Newcastle United 2-3

Vasárnap:
West Ham United – Arsenal 0-6
Aston Villa – Manchester United 1-2

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Chelsea (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore