Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbított támadójával az Aston Villa! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szereződést hosszabbított támadójával, Leon Baileyvel.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, mely szerint az Aston Villa vezetősége szeretne új megállapodást kötni támadójával, Leon Baileyvel. A birminghami klub ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy sikerült megállapodniuk a jamaikai játékossal a közös folytatást illetően. Baileyt a korábbi kontraktusa 2025 nyaráig kötötte a csapathoz, és noha a felek nem hozták nyilvánosságra az új szerződés részleteit, a hírek szerint a 26 éves játékos további 3 évre, azaz 2028 nyaráig hosszabbított, illetve a fizetése is megemelkedett.

A jamaikai futballista számára nem indult túl jól a birminghami kaland, az első két szezonjában nem tudta azt a teljesítményt hozni, mint amit korábban a Bayer Leverkusennél produkált. Unai Emery kinevezése óta azonban egyre jobban javult a teljesítménye, a most futó szezonban pedig már a csapat egyik kulcsfigurájává nőtte ki magát, amit jól mutat a 33 meccsen elért 10 gólja és 9 gólpassza, ezt pedig a vezetőség egy új szerződéssel hálálta meg.

Leon Bailey 2021 nyarán került az Aston Villához, akik 32 millió eurót fizettek érte a Bayer Leverkusennek. A klub színeiben azóta 87 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 16 gólig és 15 gólpasszig jutott. Piaci értékét 30 millió euróra teszi a transfermarkt.