Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: magabiztosan nyert a Milan, szenvedett a Benfica!

A kora este lejátszott négy találkozó után késő este további négy találkozóval folytatódott az Európa-liga Play-Off köre: az AC Milan könnyedén, míg a Benfica már jóval nehezebben érvényesítette a papírformát. Továbbá, meglepő különbségű idegenbeli sikert aratott Portugáliában a Quarabag; míg nem bírt egymással a Lens és a Fraiburg.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

 

AC Milan – Rennes 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Loftus-Cheek (32. és 48.), R. Leao (53.)

Kezdetben még jól tartotta magát a Rennes, ám a Bajnokok Ligájából “érkező” nagynevű ellenfele folyamatosan magához ragadta az irányítást. A Milan bő fél óra elteltével szerzett vezetést Ruben Loftus-Cheek szép fejes góljával; majd pár perccel a szünet után szintén az angol középpályás talált be, megint fejjel. Loftus-Cheek második gól után Rafael Leao is beköszönt, eldöntve ezzel a találkozót – És talán a továbbjutás kérdését is.

A Milan akár újabb gólt is szerezhetett volna, ám elnézve a látottakat így sem kell különösebben bánkódniuk a milánóiaknak.

 

Benfica – Toulouse 2-1 (0-0)
Gólszerző: Di Maria (68. és 90+8. – mindkettőt büntetőből) illetve Desler (75.)
Kiállítva: Mawissa Elebi (90+2.)

Komoly esélyesként várhatták a portugálok a párharc első felvonását, amelyen kisebb meglepetésre nem született gól az első játékrészben.

A mezőnyben még ha kiegyenlített játék is folyt, a Benfica fölénye sokáig csak helyzetekben mutatkozott meg (…) Amikor Angel Di Maria “nagy nehezen” büntetőből megszerezte a vezetést; nem várt fordulatként a Toulouse hamar egalizált, majd óriási energiákat mozgósítva, úgy tűnt megúszhatja újabb kapott gól nélkül.

A hosszabbítás azonban elképesztően kaotikusra sikeredett, miután az addig hiába próbálkozó Benfica előbb a 97. percben emberelőnybe került, majd egy perccel később Di Maria újabb büntetőt lőhetett. Miután az argentinok világbajnoka ezúttal sem hibázott, a Benfica üggyel-bajjal, de hozta a kötelezőt – Talán nem lövünk mellé azzal, ha azt mondjuk, hogy ennél azért megnyugtatóbb előnyt reméltek a portugálok a franciaországi visszavágó előtt!

 

Lens – Freiburg (0-0)

Kiegyenlítettnek mondható 90 perc során inkább a Freiburg állt közelebba győzelemhez. A németek valamivel kedvezőbb helyzetből várhatják így is a hazai visszavágót, ám ettől még nehéz lenne megjósolni, melyik csapat esélyesebb a továbbjutásra…

 

Braga – Qarabag 2-4 (1-1)
Gólszerzők: Banza (44.), J. Moutinho (90. -büntetőből) illetve Jankovic (21. -büntetőből), Zoubir (54. és 69.), Benzia (65.)

Az azeriek hamar jelezték, hogy nem feltartott kézzel érkeztek a Braga otthonába. A játékvezetői döntések alapvetően meghatározták a találkozót a Quarabag szempontjából, hiszen a vezetést büntetőből szerezték meg az azeriek, majd a második félidőben, a Braga egyenlítése után hosszabb videózás után jutottak újra előnyhöz.

A folytatásban további újabb két gólt szerzett a vendég csapat, amely a Braga utolsó pillanatokban értékesített büntetője ellenére komoly győzelmet aratott – Ám a portugálok második gólja után korai lenne kijelenteni, hogy eldőlt volna a párharc (…)