Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést bontott legendás játékosával a Debrecen – HIVATALOS

Távozik a Debreceni VSC rutinos labdarúgója, aki az elmúlt évek során a klub emblematikus figurájává vált…

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

A Debreceni VSC a szerdai napon hivatalos oldalán adott tájékoztatást róla, hogy a klub közös megegyezéssel felbontotta a csapat egykori magyar válogatott játékosa, Varga József szerződését.

A 35 esztendős védekező középpályás 2008-ban mutatkozott be a Loki első csapatában a klub saját nevelésű játékosaként. Varga első ízben 2016-ig erősítette a hajdúsági csapatot, menet közben a német Greuther Fürth és az angol Middlesbrough együttesénél fordult meg kölcsönben. Ez idő alatt 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben egyaránt magyar bajnoki címet nyert a csapattal, továbbá három Magyar Kupát, két szuperkupát és egy ligakupát is elhódított. Éveken a csapat alapembere volt ekkoriban.

Ezt követően négy évet a hajdúságiaktól távolt töltött, hiszen 2016 és 2018 között a MOL Vidi, majd 2018-2020-ig a Puskás Akadémia játékosa volt. A DVSC 2020-as kiesésekor az NB II-be tartott a csapattal és az azonnali visszatérésből alapemberként vette ki a részét. Az elmúlt időszakban azonban kevesebb játéklehetőséghez jutott, az aktuális idény eddig eltelt szakaszában mindössze három mérkőzésen lépett pályára, így a felek az elválás mellett döntöttek.

A klub közleménye hangsúlyozta, hogy amíg Varga nem talál új csapatot magának, addig az NB III-as csapat edzéseit látogathatja, valamint a játékos-pályafutása végeztével visszavárják őt az egyesülethez más pozícióban.

Varga 2009 és 2018 között 34 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban.