Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: elhunyt egy Leipzig-szurkoló a csapat mérkőzése előtt

A német bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójában szombaton az RB Leipzig 2-0-s győzelmet aratott a Borussia Mönchengladbach ellen…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Tragikus esemény árnyékolta az RB Leipzig szombati győzelmét, ugyanis a Borussia Mönchengladbach elleni találkozót megelőzően a B-szektor mögött egy szurkolót újra kellett éleszteni, azonban később kiderült, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A helyszíni beszámolók szerint a drukkerek a mérkőzés előtt abba is hagyták a szurkolást, a rigmusok pedig az első félidőben sem folytatódtak. Később a szünetben a hangosbemondó osztotta meg a jelenlévőkkel a szomorú hírt, melyet követően a drukkerek a telefonjaik zseblámpáival világítva emlékeztek meg az elhunyt szurkolótársról.

“Az ilyen pillanatok sosem könnyűek. Az emberek várják a hétvégét, a meccset, aztán észreveszed, hogy valami nincs rendben. Rájössz, hogy vannak fontosabb dolgok az életben. Pénteken egy Gladbach-szurkoló, ma egy Lipcse-szurkoló. Tragikus, részvétem a családoknak” – tette hozzá a lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose.

A pénteki napon a Mönchengladbach egyik szimpatizánsa autóbalesetben vesztette életét.

Nyugodjanak békében.