Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Roy Hodgson lemondott a Crystal Palace menedzseri posztjáról – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Crystal Palace együttese hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy elválnak útjaik Roy Hodgson menedzserrel.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

A Crystal Palace együttese megerősítette, hogy Roy Hodgson lemondott az első csapat menedzseri posztjáról. Egybehangzó sajtóhírek szerint már meg is van az utódja, Oliver Glasner személyében, aki már alá is írta a szerződését, és ma este még bejelentik az érkezését.

A 76 éves szakember a Palace múlt csütörtök reggeli edzésén rosszul lett és kórházba is került. A Palace lemondta Hodgson tervezett sajtótájékoztatóját, majd később megerősítette, hogy “stabil” az állapota.  Hodgsont azóta kiengedték a kórházból, és jól van.

“Ez a klub nagyon különleges, sokat jelent számomra, és nagy szerepet játszott a karrierem során. Hat szezonon keresztül élveztem az itt töltött időt, mivel lehetőséget kaptam arra, hogy első osztályú játékosokkal és munkatársakkal dolgozhassak együtt, és azt csinálhassam minden nap, amit szeretek”

– nyilatkozta Hodgson a távozás után a klub honlapjának.

“Ugyanakkor megértem, hogy a közelmúlt körülményeit figyelembe véve a klub számára most talán bölcs dolog előre tervezni, ezért úgy döntöttem, hogy félreállok, hogy a klub előrehozhassa az új menedzserrel kapcsolatos terveit, amit idén nyárra terveztek.”

Hodgson utolsó mérkőzése a Chelsea elleni 3-1-es hazai vereség volt hétfőn, ami a múlt hétvégi, Brighton & Hove Albion elleni 4-1-es vereséget követte.

Ez Hodgson második regnálása a Palace-nál, miután 2023 márciusában Patrick Vieira kirúgása után aláírt a klubhoz, ám csak a szezon végéig. Irányításával azonban elkerülte a kiesőzónát a csapat, így egy hosszabb távú szerződést írt alá, ami idén nyáron járt volna le. Az angol szakember korábban négy évet töltött a Palace élén 2017 és 2021 között.

Hodgson több mint 45 éves karrierje során olyan csapatokat irányított, mint az Inter, a Blackburn Rovers, a Fulham, a Liverpool, a West Bromwich Albion és a Palace, valamint Svájc, az Egyesült Arab Emírségek és Finnország válogatottja.