Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem sokáig maradhat állás nélkül Tuchel – sajtóhír

Thomas Tuchel idény végi távozásának bejelentése után a nemzetközi sajtóban máris megindultak a találgatások a szakember jövőjével kapcsolatban…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A katalán Sport értesülései szerint miután eldőlt, hogy Thomas Tuchel a szezon végén távozik a Bayern München kispadjáról, a német szakember is reális jelölt lehet az új edzőt kereső Barcelona kispadjára.

A katalánok jelenlegi vezetőedzője, Xavi január végén jelentette be, hogy az idény végeztével távozik posztjáról, így a Barca jelenleg új trénert keres. Az elmúlt hetekben több lehetséges jelölt szóba került, többek közt éppen Tuchel is, akinek a kinevezésére most nőttek az esélyek azáltal, hogy a következő nyáron elérhetővé vált. A bajoroktól távozó tréner néhány héttel ezelőtt ráadásul azt állította egy interjúban, hogy “szívesen dolgoznék Spanyolországban”, amivel felerősítette a fokozódó találgatásokat.

Az 50 éves német szakember tavaly március óta irányította a Bayern Münchent, a csapat azonban nem a kívánt eredményességet hozza vele, ráadásul az elmúlt időszakban több játékossal is összekülönbözött, így a klub vezetése úgy döntött, hogy a feleknek nyáron elválnak útjaik egymástól.

Tuchel korábban a Mainz (2009-2014), a Borussia Dortmund (2015-2017), a Paris Saint-Germain (2018-2020) és a Chelsea (2021-2022) edzője volt, állandó szárnysegédjeként Lőw Zsolt másodedző támogatta a munkáját.

A lap úgy tudja, hogy egy másik német edző, a legutóbb a német válogatottat irányító Hans-Dieter Flick ugyancsak eséllyel pályázik a Barca kispadjára.