Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Bajnokok Ligájából érkező Galatasaray valamint a Sahtar Donyeck sem folytathatja tavasszal! – eredmények

A kora esti négy párharcot követően további négy mérkőzést játszottak késő este az Európa-liga Play-off körében: hazai pályán fordította maga javára a párharcát az Olympique Marseille valamint a Sparta Praha; az esélyeknek megfelelően továbbjutott a Sporting; míg büntetőkkel ment tovább az AS Roma.

(Photo by Lukas Kabon/Anadolu via Getty Images)

 

AS Roma – Feyenoord 1-1 (1-1) – Összesítésben 2:2, büntetőkkel 4:2 az AS Roma javára
Gólszerzők: Lo. Pellegrini (15.) illetve S. Gimenez (5.)

A rotterdami 1:1-es döntetlent követően inkább a rómaiak várhatták valamivel kedvezőbb helyzetből a visszavágót, amely rémálomszerűen indult az AS Roma számára, hiszen a Feyenoord gólfelelőse, Santiago Gimenet már az ötödik percben betalált. Hátrányban hamar tudott változtatni, majd pár perccel később egyenlíteni is a Roma, a “farkasok” lendülete viszont hamar alább hagyott.

A második játékrészben ahogy telt-múlt az idő, érezni lehetett, hogy ‘minta a hosszabbításra’ készülődnének a csapatok, alig-alig történt ugyanis említésre méltó esemény a két tizenhatoson belül.

Jött is a hosszabbítás (…)

A 2×15 perc alatt sok említésre méltó dolog továbbra sem történt, és mivel egyik csapat védelme sem bakizott bele hátul, következhettetek a büntetők: miután római részről Romelu Lukaku hibázott csak, a hollandoknál pedig ketten (Alireza Jahanbakhsh és David Hancko) is rontottak, az AS Roma jutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe.

 

Olympique Marseille – Sahtar Donyeck 3-1 (1-1) – Összesítésben 5:3 a Marseille javára
Gólszerzők: Aubameyang (23.), Sarr (74.), Kondogbia (81.)  illetve Sudakov (12. -büntetőből)

Újabb kiegyenlített találkozót játszott a két csapat, amelyen korán vezetést szerzett a Sahtar, azonban ha már Európa-liga, Pierre-Emerick Aubameyang ‘menetrendszerű’ góljával még hamarabb egalizált a Marseille.

A második félidő végül elmozdult a ‘kiegyenlített’ medréből, miután a franciák előbb fordítottak, majd a hajrá előtt lezárták a találkozót.

 

Sparta Praha – Galatasaray 4-1 (1-1) – Összesítésben 6:4 a Sparta Praha javára
Gólszerzők: Preciado (8.), Tuci (74.), Haraslin (80.), Kuchta (90+6.) illetve Bardakci (16.)
Kiállítva: Ayhan (70. -Galatasaray)

A két korai gól a találkozó elején mintha óvatosságra intette volna a feleket, főleg a Galatát, amely egy gólos előnnyel várhatta a csehországi visszavágót. A gyors gólváltás után a törököknél volt többet a labda, a kapuk viszont különösebb veszélyben nem forogtak a meccs első félidejében.

A fordulást követően a meccs kulcspillanata lett végül, hogy a 70. percben megfogyatkozott a Galatasaray, a Sparta Praha pedig élni tudott a lehetőséggel, és a maga javára döntötte el a párharcot.

 

Sporting – Young Boys 1-1 (1-0) – Összesítésben 4:2 a Sporting javára
Gólszerzők: Gyökeres (13.) illetve Ganvula (84. -büntetőből)

A szezonbeli 32. tétmérkőzésén a 29. gólját megszerző Viktor Gyökeres juttatta előnyhöz a portugálokat, megadva a találkozó alaphangját. A Young Boys nem igazán találta a Sporting kapujához vezető utat, sok mindent elmond a svájciak támadójátékáról, hogy hátrányban mindössze egy kapura lövésük volt (…)

(…) A Sporting előnnyel vonulhatott szünetre, és hasonlóan kezdhette volna a második félidőt, mint az elsőt, ám Gyökere ezúttal a büntetőpontról hibázott, meccsben tartva lényegében ezzel a Young Boys-t.

A svájciak becsületére legyen mondva, hogy tudtak változtatni, mi több egyenlíteni is, ám így is búcsúztak esélyesebb ellenfelükkel szemben.