Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Xabi Alonso mellett két új név került fel Jürgen Klopp lehetséges utdójainak listájára

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool csapata újabb két edzőt tett fel a listájára Jürgen Klopp utódjának.

 (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az angol Telegraph információi szerint a Liverpool Ruben Amorimot és Julian Nagelsmannt jelölte meg lehetséges alternatívaként arra az esetre, ha a klub nem tudná meggyőzni fő célpontját, Xabi Alonsót, mint a nyáron távozó Jürgen Klopp utódját.

A Liverpool vasárnap a Ligakupa döntőjében a Chelsea ellen lép pályára, és egyre közeledik Klopp vezetőedzői korszakának leköszönése. A novemberi döntése, miszerint a szezon végén lemond, miközben még két év van hátra a szerződéséből, azt jelenti, hogy sürgősen új menedzsert kell keresniük a helyére.

A 42 éves Alonso elképesztő számokat produkál a Bundesligában a Bayer Leverkusennel, de a Liverpoolnak korántsem biztos, hogy sikerül meggyőznie a spanyolt, akinek más lehetőségei is vannak: többek között maradhat Leverkusenben, vagy mehet a Bayern Münchenhez, ha Thomas Tuchel nyáron távozik. Amorimnak a nyár után még két szezonra szóló szerződése van a Sportingnál, így a Liverpoolnak kártérítést kellene fizetnie. A 39 éves edző irányításával a lisszaboni klub ebben a szezonban újra versenyben van a bajnoki címért. A 36 éves Nagelsmann szerződése a nyári Európa-bajnokság után lejár a német válogatottnák, így csak Németország Eb-kiesése után lenne elérhető.