Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az Arsenal hazai pályán ütötte ki a Newcastle-t – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén az Arsenal látta vendégült a Newcastle Unitedet.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Az Ágyúsok a 18. percben szerezték meg a vezetést, Saka szögletére Gabriel érkezett remekül és a fejesét még óriási bravúrral hárítani tudta Karius, de a lepattanó labdába olyan szerencsétlenül piszkált bele Botman, hogy öngólt vétett a holland védő. A 24. percben pedig már kettővel ment az Arsenal, Gabriel Martinelli kapott egy indítást, amivel ugyan kisodródott a brazil támadó, de még középre tudta tenni, Havertz pedig megelőzve védőjét a kapuba lőtt.

A hazaiak a 65. percben döntötték el végleg a mérkőzés sorsát, Saka egy az egyben megverte Livramentót, majd remekül tekert a hosszú sarokba. A 69. percben meglőtte a negyediket is az Arsenal, Declan Rice szögletére a röviden Kiwior érkezett és a kapuba bólintott. A hajrában a szépítő találat azért összejött a nagyon gyengén játszó vendégeknek, Burn beadását Willock fejelte gyönyörűen a kapuba, amellyel beállította a 4-1-gyes végeredményt.

Arsenal – Newcastle United 4-0 (2-0)
Helyszín: Emirates Stadion (London), Vezette: P. Tierney
Gólszerzők: Botman (18. – öngól), Havertz (24.), Saka (65.), Kiwior (69.) ill. Willock (84.)
Sárga lap: Ödegaard (7.) ill.
Kiállítás:ill.

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Kiwior – Ödegaard (Smith Rowe 76.), Rice, Jorginho (Elneny 89.) – Saka (Nelson 76.), Havertz (Nketiah 76.), Martinelli (Trossard 64.). Vezetőedző: Mikel Arteta

Newcastle: Karius – Trippier, Schar, Botman (Lascelles 73.), Livramento (Burn 73.)- Longstaff, Guimares (Willock 73.), Miley – Almirón (Murphy 64.), Isak (Barnes 64.), Gordon. Vezetőedző: Eddie Howe

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 26. forduló eredményei és további programja:
Szerda:
Liverpool – Luton 4-1

Péntek:
Chelsea – Tottenham – Elhalasztva

Szombat:
Aston Villa – Nottingham Forest 4-2
Brighton – Everton 1-1
Crystal Palace – Burnley 3-0
Manchester United – Fulham 1-2
Bournemouth – Manchester City 0-1
Arsenal – Newcastle 4-1

Vasárnap:
14:30 Wolverhampton – Sheffield United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 West Ham United – Brentford (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore