Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NL: másodszor is kiütéses vereséget szenvedett a magyar válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott kedd este vívta a Nemzetek Ligája playoff-párharcának második mérkőzését Belgium otthonában…

Az első mérkőzés 5-1-es elvesztése után a magyar válogatott a visszavágón ugyancsak 5-1-es vereséget szenvedett Belgium ellen. Akárcsak az első találkozón, ezúttal is a mieink szerezték meg a vezetést, amikor a 26. percben a Como légiósa, Kaján Zsanett egyenesen szögletből tekert a kapuba, anélkül hogy középen bárki hozzáért volna. A szünet előtt a belga válogatott kiegyenlített Tessa Wullaert góljával, majd a fordulást követően bő tíz perc alatt újabb két gólt szerzett, így a mesterhármast is elérte, csapata pedig 3-1-re fordítani tudott. A magyar csapat bár becsülettel küzdött, a belgák nagyobb játéktudása a második félidőben ismét kidomborodott. Az utolsó negyedórában a különbség ismét kiütéses méretet öltött, ugyanis Jill Janssens rövid időn belül két gólt szerzett.

Belgium kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel nyerte meg a párharcot, így a Nemzetek Ligája következő kiírásában az A Ligában szerepelhet, míg Margret Kratz együttese maradt a B Ligában.

Belgium – Magyarország 5-1 (1-1)
Gólszerzők: Wullaert (44., 54. 57. – a másodikat büntetőből), Janssens (74., 80.), ill. Kaján (26.)