Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi szerint a magyar válogatott játékosai készen állnak a szintlépésre

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya hazájában nyilatkozott több magyar játékosról…

(Photo by Boris Streubel – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a SportItalia részére adott interjúban beszélt a nemzeti csapat felkészüléséről és a magyar válogatott egyes játékosairól:

“Figyeljük a játékosokat, tanulmányozzuk az új lehetőségeket. Ahogy közeledünk az Európa-bajnoksághoz, úgy emelkedik az adrenalinszint. Márciusban két felkészülési mérkőzésünk lesz, az első rögtön egy nagy teszt a Vincenzo Montella vezette Törökország ellen. Minden álszentség nélkül kijelenthetem, hogy sokat adtam a válogatottnak. Köszönhetően az egész stábnak és a játékosoknak – akiknek a legnagyobb részük van a sikerben, még ha egyesek ezt el is felejtik – ez a történelmi válogatott visszanyerte elveszített presztízsét.”

Az olasz forrás részére természetesen az Olaszországban légióskodó magyar játékosok is szót ejtett.

“Úgy látom, hogy különösen tavaly ősz óta fejlődik, az egész csapattal együtt. A Parma nagyon jól teljesít az eredmények  tekintetében. Az a csodálatos, hogy az edzőnek a nagy fluktuáció ellenére is sikerül megteremtenie a folytonosságot. Különösen a védelemre gondolok, ahol minden játékosát rotálja. Baloghnak volt egy időszaka, amikor kevesebbet játszott, de aztán egyre több játékpercet kapott, és most már következetesen pályán van. Jól teljesít, tehetséges, a jövő játékosa, és sokat fejlődhet, főleg, ha nemzetközi szinten is képes lesz felvenni a versenyt az egyre erősebb ellenfelekkel. Ha így folytatja, biztosan benne van a terveimben az Európa-bajnokságra” – mondta a kapitány a másodosztályú éllovas Parma magyar hátvédjéről, Balogh Botondról.

“Tegnap a kispadról szállt be, valószínűleg azért – nem láttam a meccset –, hogy pihenjen egy kicsit. Nem véletlenül kapott ki a Spezia: nem mondom, hogy ő a mérleg nyelve, de az biztos, hogy amióta megérkezett, nagyobb egyensúlyt adott a középpályának, ahol a többiek szabadabban végezhetnek különböző feladatokat. Ő is, ha így folytatja, ott lesz a behívottak között” – tette hozzá a szintén Serie B-s Speziában játszó Nagy Ádám kapcsán.

Rossi véleménye szerint Szoboszlai után Sallai Roland a legtehetségesebb magyar futballista: “Mindenkinek ajánlanám, mert bármelyik klubban játszhat, akár az élvonalban is. Nem hibáztatom a Freiburgot, csak azt mondom, hogy benne van a minőség, a gyorsaság és a robbanékonyság, mi mást kérhetnénk még? Eljött az ideje, hogy egy topklubba szerződjön, mert el tudom képzelni, hogy ott is nagyon jól fog teljesíteni.”

“2018 óta beszélek róla: 18 évesen debütált a válogatottban, és mindig is egy született tehetség volt. Sajnos az ilyen véleményre sokszor nem figyelnek oda, talán csak akkor, ha valaki más mondja. Számomra egyértelmű volt, hogy megvoltak benne a nagy játékos ismérvei” – szögezte le a Liverpoolt erősítő Szoboszlai Dominikról.