Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Tuchel a játékosai öngyilkos taktikáját bírálta!

Mint ismert, a Bayern München újabb pontokat veszített a német Bundesligában, ezúttal a Freiburg otthonában. A találkozót követően érthető módon csalódottan nyilatkozott Thomas Tuchel, aki a helyzetkihasználást, valamint játékosai öngyilkos taktikáját emelte ki, mint a pontvesztés legfőbb okait. 

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

 

“Az első félidő egy harakirihez (a japán kultúrál az öngyilkosság szinonimája – a szekr.) hasonlított a részünkről. Olyan dolgokat csináltunk a pályán, amelyekről még sohasem beszéltünk! Teljesen hiányzott a szervezettség a játékunkból, elképesztően fegyelmezettek voltunk. Nem tudom miért, de a meccstervünk egy cseppet sem valósult meg, hiába terveztük el, hogy figyelünk a labdabirtoklásra és az ellenfél kontráira. Kontrollálni akartuk a találkozót, ehelyett a játékosaim a pozícióikon kívül futballoztak sokszor… A középhátvédek például túlfutották a szélső védőket.” – fogalmazott meccs utáni értékelésében Thomas Tuchel.

“A második félidőben jól reagáltunk, változtatni tudtunk a helyzetünkön. úgy gondolom, elveszítettünk két pontot, nem kérdés, hogy meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést is, pusztán a lehetőségeinket tekintve. Ki fogjuk elemezni ezt a találkozót. Sok időnk nincs bánkódni, hiszen kedden elképesztően fontos mérkőzés vár ránk a Bajnokok Ligájában.” – kesergett a bajorok trénere, akinek csapata könnyen lehet, hogy a hét végét követően 10 pontos hátrányban találja majd magát a vasárnap a Köln otthonában pályára lépő Bayer Leverkusen mögött.