Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Inter legyőzte a Genoát hazai pályán és már 15 pont az előnye a tabella élén – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójának zárómérkőzésén a magabiztos listavezető Inter a Genoát látta vendégül.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Az első félórában álmoskásan kezdte a találkozót a hazai csapat, a Genoa előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség is, de Sommer bravúrral védeni tudott Retegui fejesét követően. A 31. percben azonban sikerült megszereznie a vezetést az Internek, Alexis Sánchez adott remek labdát Asllaninak, az albán középpályás pedig értékesítette a helyzetét. A 37. percben pedig büntetőhöz jutott a hazai együttes, amelyet Lautaro Martínez átengedett Alexis Sáncheznek, a chilei támadó pedig értékesítette a tizenegyest. Az első játékrész utolsó pillanataiban még Mkhitaryan is betalálhatott volna, de sokat várt, így blokkolni tudta a lövését Bani.

A második játékrész elején a Kék-feketék meglőhették volna a mindent eldöntő harmadik találatot, azonban ez nem jött össze és meg is bosszulta magát. Az 54. percben lefaragott a hátrányából egy gólt a vendég együttes, Johan Vásquez vette be Somemr kapuját. Ezt követően a hajrában ismét lezárhatta volna a találkozót a hazai alakulat, de sem Nicolo Barella, sem Arnautovic nem tudta gólra váltani a helyzetét. Az Inter viszont így is nyert és már 15 pont az előnye a tabella élén, a Genoa pedig maradt a 12. helyen.

Inter – Genoa 2-1 (2-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (Milánó), Vezette: G. Ayroldi
Gólszerzők: Asllani (31.), A. Sánchez (37.) ill. J. Vásquez (54.)
Sárga lap: Dumfries (22.), L. Martínez (69.) ill. Frendrup (20.), Strootman (48.), Vásquez (61.)
Kiállítás: ill.

Inter: Sommer – Pavard (Bisseck 74.), De Vrij, Carlos Augusto – Dumfries (Darmian 46.), Barella, Asllani, Mkhitaryan, Dimarco (Acerbi 65.) – Lautaro Martínez (Arnautovic 76.), Alexis Sánchez (Thuram 65.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Genoa: Josep Martínez – De Winter, Bani, Vásquez – Sabelli (Ekuban 88.), Messias (Vitinha 63.), Badelj, Frendrup (Strootman 46.), Aaron Martín (Spence 63.)- Retegui, Gudmundsson. Vezetőedző: Alberto Gilardino

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 27. forduló végeredményei:
Péntek:
Lazio – AC Milan 0-1

Szombat:
Udinese – Salernitana 1-1

AC Monza – AS Roma 1-4
Torino – Fiorentina 0-0

Vasárnap:
Hellas Verona – Sassuolo 1-0

Empoli – Cagliari 0-1
Frosinone – Lecce 1-1
Atalanta – Bologna 1-2
Napoli – Juventus 2-1

Hétfő:
Inter – Genoa 2-1

A bajnokság  állása:

Standings provided by Sofascore