Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátországban vív Eb-selejtezőket a magyar női U17-es válogatott

Izgalmas napok előtt a magyar női U17-es válogatott, amely a következő időszakban Horvátországban vehet részt a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőtornán…

A magyar női U17-es válogatott elutazott Horvátországban a pénteken kezdődő korosztályos Európa-bajnoki selejtezőtornára.

A magyar válogatott az első mérkőzést pénteken Belgium ellen játssza, jövő hétfőn a házigazda Horvátország, míg jövő csütörtökön Ausztria lesz az ellenfél. A nemzeti együttes valamennyi mérkőzését Omis városában vívja.

Érdekesség, hogy a belgákkal az őszi Eb-selejtező tornán is egy csoportban szerepeltünk, akkor hazai pályán nagy csatában sikerült legyőznünk őket. A horvátokkal rendre kiélezett, szoros mérkőzéseket játszunk ebben a korosztályban, míg a csoport favoritjai, az osztrákok erejét jól mutatja, hogy ősszel a németeket is fölényesen verték a korosztály első Eb-selejtező tornáján.

Csapatként és egyénileg is jó teljesítményre számítok a lányoktól a selejtezők során. Minimális célkitűzésünk az A ligában való bennmaradás, de úgy gondolom, kimagasló egyéni teljesítményekkel és fegyelmezett csapatjátékkal bármi megtörténhet a tornán” – nyilatkozta Gajdóczi Tibor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A magyar női U17-es válogatott aktuális kerete

Kapusok: Kocsi Petra (Illés Akadémia-Viktória), Major Janka (Soroksár SC), Pekk Lili (Puskás Akadémia FC)
Hátvédek: Bozsik Linett (Ferencvárosi TC), Müller Zsófia (Illés-Akadémia Viktória), Nyul Petra (Soroksár SC), Bereczki Róza (Puskás Akadémia FC), Gágyor Zille (Ferencvárosi TC), Török Otília (Puskás Akadémia FC)
Középpályások: Borzák Lilien (MTK Budapest), Szabó Melissza (MTK Budapest), Gávris Gabriella (MTK Budapest), Brekovszki Julianna (Puskás Akadémia FC), Sági Panna (Puskás Akadémia FC), Túróczy Anna (Ferencvárosi TC), Hanász Vanda (Soroksár SC)
Támadók: Gégény Petra (Ferencvárosi TC), Szabó Dóra (St. Mihály FC), Simon Luca (Puskás Akadémia FC), Berencsi Bernadett (Puskás Akadémia FC), Tóth Ramóna (Ferencvárosi TC)