Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Tella és Wirtz góljával hazai pályán hozta a kötelezőt a Bayer Leverkusen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 25. fordulóját a listavezető Bayer Leverkusen és az igen gyenge formában lévő Wolfsburg összecsapása zárta.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az első percektől kezdve irányította a játékot a Bayer Leverkusen együttese, a Wolfsburg igyekezett lezárni a saját kapuja felé vezető utat, és ez sokáig jól is működött. A 22. percben aztán nagyon közel járt a hazai gárda a vezetés megszerzéséhez, de Wirtz hiába tudta ellőni Casteels mellett a labdát, a játékszer végül a jobb kapufáról kifelé pattant. A 25. minutumban Hradeckytől volt szükség egy nagy védésre, aki Zesiger belsős léc alá tartó kapáslövését tolta a kapu fölé. A 28. percben aztán megfogyatkozott a Wolfsburg csapata, miután Jenznek röviden passzolták vissza a labdát a társak, Schick pedig be tudott lépni elé, a védő pedig csak szabálytalanság árán tudta megállítani a cseh támadót, ami azt eredményezte, hogy a középhátvéd begyűjtötte a második sárgáját. A 37. minutumban aztán érvényesíteni tudta fölényét a Leverkusen, miután Grimaldo jól tette maga elé a labdát a tizenhatoson belül, majd a középre ívelése után Tella közelről a hálóba fejelte a játékszert, 1-0! A 40. percben Casteelstől volt szükség egy nagy bravúrra, miután Grimaldo beívelése után Hincapié tudott kapura fejelni, így maradt az egygólos különbség a szünetre a felek között.

A második játékrész első felében is a játék jelentős része a Wolfsburg kapuja előtt zajlott, de a Leverkusen játékából hiányzott az élesség és átütőerő, így igazán nagy lehetőségeket sokáig nem tudtak kialakítani. Az első nagyobb lehetőség a 70. percben alakult ki, amikor Granit Xhaka vállalkozott egy távoli lövésre, Casteels azonban hárítani tudott és szögletre ütötte a labdát. A következő helyzet a 82. minutumban volt feljegyezhető, ekkor Hofmann vállalkozott egy távoli lövésre, amit Casteels csak ütni tudott, a kipattanónál pedig fejjel jött az ismétlés, amit az egyik védő tudott blokkolni. A három pont sorsát végül a 86. percben tudta lezárni a Leverkusen, amikor Palacios indította a beinduló Wirtzet, aki kapásból a jobb kapufa segítségével a hálóba juttatta a labdát, 2-0! Ezt követően már nem alakult ki újabb jelentős esemény, így a Leverkusen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és visszaállította a 10 egységnyi különbséget a második helyezett Bayern München előtt.

Bayer Leverkusen – Wolfsburg 2-0 (1-0)
Helyszín:
BayArena Vezette: P. Ittrich
Gólszerzők:
Tella (37.), Wirtz (86.) ill.-
Sárga lapok: Adli (80.) ill. Gerhardt (7.), Jenz (12.)
Kiállítás:ill. Jenz (28.)

Bayer Leverkusen: Hradecky – Hincapié (Adli 59.), Tah, Tapsoba – Grimaldo, Xhaka, Palacios (Andrich 90.), Stanisic – Wirtz (Hlozek 90.), Tella (Hofmann 76.)  – Schick (Iglesias 76.) Vezetőedző: Xabi Alonso

Wolfsburg: Casteels – Baku, Lacroix, Jenz, Zesiger (Wimmer 88.) – Arnold – Tomas (Vranckx 63.), Majer ( Sarr 63.), Gerhardt (Behrens (77.), Paredes – Wind (Bornauw 32.) Vezetőedző: Niko Kovac

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei:

Péntek:
VfB Stuttgart – Union Berlin 2-0

Szombat:
Augsburg – Heidenheim 1-0
Bayern München – Mainz 8-1
B. Mönchengladbach – Köln 3-3
RB Leipzig – Darmstadt 2-0
Werder Bremen – Borussia Dortmund 1-2

Vasárnap:
VfL Bochum – Freiburg 1-2
Eintracht Frankfurt – Hoffenheim 3-1
Bayer Leverkusen – Wolfsburg 2-0

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore