Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izgatottan várja az Eb-meghívót a fiatal magyar csatár

A fiatal magyar támadó mesterhármast szerzett klubcsapata legutóbbi mérkőzésén a belga másodosztályban…

A belga másodosztályú Lommelben játszó Vancsa Zalán a minap az nb1.hu részére adott bővebb interjúban beszélt belgiumi tapasztalatairól és a lehetséges Eb-kerettagságról is:

“Ez nem egy akkora csapat, nem egy akkora város. Nincsen olyan problémám, hogy mondjuk a szabadidőmben nem tudnék elmenni vacsorázni. Esetleg odajönnek, kérnek egy közös képet, de nem szokott ezzel gond lenni. Nagyon nyugodt város. Elég fital csapatunk van, és sok olyan meccsünk volt, amikor hiányzott egy-két idősebb játékos, hogy tudjuk tartani az eredményt. De szerintem a miénk a legjobb csapat a bajnokságban. Szeretnénk feljutni. Azért a belga egy nagyon jó bajnokság, tiszta szívvel örülnék annak, ha a belga egyben tudnék jövőre játszani. Ha úgy érzem, hogy van egy jobb lehetőség, akkor benne van a váltás is.”

“Hogy jussunk fel a Lommellel, ez nagyon fontos. Lehetőleg az első vagy a második helyen végezve, mert akkor már csak az utolsó hat meccsünkre kell koncentrálnunk. Ha a 3-6. hely valamelyikén zárnánk, akkor egy-két meccsen múlna az élvonalba kerülés. Azt sem bánom, ha nem szerzek több gólt, és nem adok több gólpasszt, csak jussunk fel” – árulta el a legfontosabb tavaszi céljait.

A 19 esztendős szélső 24 forduló alatt tíz gólt szerzett és négy gólpasszt is adott, a góllövőlistán holtversenyben a harmadik, és csak egy találattal marad el jelenleg az éllovastól. Vancsa a beszélgetés során elmondta, örül neki, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is elismerően nyilatkozott róla a közelmúltban. Megkérdezték tőle, hogy lát-e esélyt a nyári Európa-bajnokságon való részvételre, melyre diplomatikus választ adott:

“Nagyon nagy motiváció számomra az Eb-szereplés, de minden magyar játékos számára az. Nagyon boldog lennék, mint ahogy mondtam, de ha nem leszek ott, akkor sem leszek csalódott” – árulta el a fiatal játékos.