Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kitűzték a magyar U21-es válogatott keretét

A magyar U21-es válogatott újonnan kinevezett szövetségi edzője kitűzte az első keretét a soron következő mérkőzésekre…

A szerdai napon az MLSZ nyilvánosságra hozta a magyar U21-es válogatott aktuális keretét a csapat márciusi mérkőzéseire.

Mint ismert, néhány hete Gera Zoltán a Vasas vezetőedzője lett, a helyét Szélesi Zoltán vette át az U21-es válogatott élén. Az új szövetségi edző azonnal munkába állt, most pedig kihirdette az első keretét, amely vasárnaptól a moldávok elleni hazai felkészülési mérkőzésre és a kazahok elleni idegenbeli Eb-selejtezőre készül Telkiben. A magyar csapat az előbbi mérkőzést március 21-én vívja, utóbbit pedig öt nappal később.

Az első összetartás előtt természetesen meghallgattam Gera Zoltán és a stábom tagjainak véleményét a szóba jöhető játékosokról, beszéltem Marco Rossival is, ugyanakkor a személyes tapasztalataimra is támaszkodhattam a keret kialakításakor, hiszen az elmúlt fél évben folyamatosan figyeltem a válogatott szereplését. Bár a korosztály több kulcsjátékosa az A-válogatottba kapott meghívót, úgy érzem, összességében jó keretet sikerült összeállítani. A moldávok elleni felkészülési mérkőzésen és a kazahsztáni Európa-bajnoki selejtezőn is stabilan védekező, ugyanakkor győzelemre törő, karakteres játékot mutató csapatot szeretnék a pályán látni. Kazahsztánban az időeltolódás miatti átállás és a szélsőséges időjárás okozhat nehézséget, ezért bővebb kerettel utazunk ki, de bízom benne, hogy a körülmények nem lesznek hatással a csapat játékára, és jó eredménnyel térünk haza a selejtezőről” – nyilatkozta Szélesi Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu oldalon.

A sérüléssel bajlódó Lisztes Krisztián ezúttal nem csatlakozhatott a kerethez, míg Baráth Péter hazautazik lengyel klubcsapatától, de mivel eltiltás miatt nem léphet pályára Kazahsztánban, a moldávok elleni meccset követően elhagyja az edzőtábort.

A magyar U21-es válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (Den Bosch), Pécsi Ármin (Puskás Akadémia), Tóth Balázs (Kazincbarcika), Dala Martin (Nyíregyháza)
Hátvédek: Ilynbor Patrick (Kecskeméti TE), Baranyai Nimród (DVSC), Yaakobishvili Antal (Girona), Vas Gábor (Paks), Csinger Márk (DAC), Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Középpályások: Kovács Mátyás (MTK Budapest), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Kata Mihály (MTK Budapest), Horváth Artúr (MTK Budapest), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Komáromi György (Puskás Akadémia), Katona Bálint (Ferencváros), Bényei Ágoston (DVTK), Vitális Milán (DAC), Baráth Péter (Raków), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Gruber Zsombor (ZTE FC), Molnár Rajmund (MTK Budapest), Németh András (Hamburger SV), Tóth Milán (Vasas)