Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A német válogatott játékosa szerint a hazai Eb nem lesz akkora durranás, mint a 2006-os vb volt

A német válogatott bizakodva készül az idei nyáron hazai pályán megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Freiburg rutinos német válogatott védője, Matthias Ginter azonban úgy gondolja, hogy az idei Európa-bajnokság nem közelítheti meg a legutóbbi hazai rendezésű nagy torna, a 2006-os világbajnokság lelkesedését:

“Nem hiszem, hogy megismétlődhet az az eufória, amit 2006-ban, a nyári mese során átéltünk az óriási szurkolói zónákkal. A társadalmunk túlságosan is megváltozott az elmúlt csaknem húsz évben. És egyébként is, valószínűleg ez olyasmi, amit nem lehet felülmúlni.”

A 30 éves, 51-szeres német válogatott játékost Julian Nagelsmann szövetségi kapitány nem hívta be a soron következő, franciák és hollandok elleni felkészülési mérkőzésre kijelölt keretébe, de Ginter azt mondta, nem adta fel, hogy ott legyen az Eb-n: “Nagyszerű érzés és hatalmas megtiszteltetés, ha Németországért játszhatok.”

A házigazda németek a magyarokkal azonos négyesben szerepelnek a június 14-én kezdődő kontinensviadalon, a két együttes 19-én csap össze egymással Stuttgartban. A csoport másik két tagja Svájc és Skócia.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a 16 közé. A 2006-os világbajnokságon a házigazda németek bronzérmet szereztek.