Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: három vereséget követően újra nyert a Fehérvár

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 25. fordulójának szombati játéknapjának a zárómérkőzésén a Fehérvár a Kecskemét otthonában aratott diadalt.


Az első kaput eltaláló lehetőség a 20. percben alakult ki, Horváth felívelését Belényesi fejelte le, a labda pedig Tóth ölében landolt. A 27. percben egy szabadrúgást követően nem sikerült felszabadítania a vendégeknek, azonban Vágó 10-11 méterről fölé lőtt. A 33. percben azonban megszerezte a vezetést a Fehérvár, Bese sarkazós mozdulatát követően Christensen jó 12 méterről kapura lőtt, amibe Varga ugyan beleért, de hárítani már nem tudott, így a labda a jobb alsóban landolt. Az 50. percben egyenlíthetett volna a Kecskemét, de Lukács beadása után Katona Levente fejesét Tóth bravúrral védeni tudta. Az 54. percben a csereként beálló Helmich eresztett meg egy lövést a kígyótérről, azonban Tóth ezt is hárítani tudta. A hosszabbítás 6. percében Belényesi tarthatott volna otthon egy pontot a Kecskemétnek, de a megpattanó fejesét Tóth hárítani tudta, így a Fehérvár egygólos győzelmet aratott három vereséget követően.

Kecskemét – Fehérvár 0-1 (0-1)
Helyszín: Széktói Stadion (Kecskemét), Vezette: Vad II.
Gólszerző: ill. Christensen (33.)
Sárga lap: Katona (18.), Lukács (78.), Banó-Szabó (81.), Szűcs K. (90+5.) ill. Csongvai (3.), Schön (44.)
Kiállítás:ill. Májer (90+10.)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A. (Pálinkás 70.), Belényesi, Katona L. (Májer 90+1.) – Szűcs, Vágó, Zsótér (Helmich 46.), Zeke – Banó-Szabó, Szendrei (Lukács 46.) – Horváth K.. Vezetőedző: Szabó I.

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai, Serafimov, Spandler (Fiola 55.), Gergényi – Christensen (Mario 90+4.), Sigér, Katona M. – Schön, Gradisar (Tóth T. 71.). Vezetőedző: Grzelak

A 25. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Újpest – Mezőkövesd 2-2
Diósgyőri VTK – Paks 2-1
Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-1

Vasárnap:
12:30 Debreceni VSC – Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport)
14:45 Ferencváros – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
17:30 MTK Budapest – Kisvárda (Tv: Duna World)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore