Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag góljával vezetett, de továbbra is nyeretlen a Philadelphia Union – videóval

Az MLS szombati játéknapján az elmúlt két évben az élcsapatok közé tartozó Philadelphia Union az Austin FC vendégeként lépett pályára…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

Az új szezont mérsékelten kezdő Philadelphia Union 2-2-es döntetlent ért el az Austin FC vendégeként. A két évvel ezelőtti kiírásban nagydöntőt játszó Philly számára nem kezdődött rosszul a mérkőzés, hiszen már az első negyedórán belül tizenegyeshez jutott, melyet Gazdag Dániel biztosan értékesített a kapus mozgásával ellentétes irányba helyezve. A texasiak keveset mutattak, így az első játékrész során a Union biztosan őrizte meg minimális előnyét. A szünet után viszont mintha kicserélték volna a hazaiakat, rövid időn belül hármat cseréltek és tíz perc után két perc alatt két gólt szerezve megfordították az eredményt Diego Rubio és Jon Gallagher találataival. Innentől ismét a vendégeknek lett sürgősebb, akik kisvártatva kiegyenlítettek Mikael Uhre góljával, a győztes gólt azonban képtelenek voltak bevinni. A Philadelphia némi meglepetésre az idényben lejátszott harmadik meccsén is döntetlent játszott, így csak a keleti konferencia legalján szerénykedik.

A 28 éves magyar középpályás a második gólját szerezte az MLS 2024-es idényében, győzelemre azonban egyelőre ő sem tudta vezetni csapatát.

Austin FC – Philadelphia Union 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Rubio (56.), Gallagher (58.), ill. Gazdag (14. – büntetőből), Uhre (65.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore