Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lőw Zsolt neve is ott van a Freiburg új edzőjének jelöltjei között

Német sajtóértesülések szerint akár a Bayern München másodedzőjeként tevékenykedő Lőw Zsolt is leülhet a Freiburg megüresedett kispadjára.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

12 év után az idény végén távozik a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburg edzője, Christian Streich. A német Bild információi szerint a Bayern Münchennél tevékenykedő Thomas Tuchel asszisztense, Lőw Zsolt is esélyes lehet arra, hogy leüljön a német klub kispadjára, mivel már egy ideje figyelik a munkásságát. A magyar szakember még sosem dolgozott vezetőedzőként, de többször is elárulta már, hogy úgy érzi, készen állna a feladatra.

A legbiztosabb azonban az lehet, hogy házon belül fogják megoldani az edzőkérdést, a favoritjuk pedig Julian Schuster, aki jelenleg az ifjúsági csapat munkáját segíti azzak, hogy részt vesz a videóelemzésekben. A Freiburgban korábban játékosként több mint 200 mérkőzésen pályára lépő szakember ráadásul nemrég szerezte meg a pro licence-ét.

Az edzőjelöltek között ott van még a Bild szerint Urs Fischer, Fabian Hürzeler, Lukas Kwasniok és a jelenleg a Freiburg utánpótláscsapatainál dolgozó Thomas Stamm is.