Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Christian Eriksen nem elégedett az Erik ten Hagtól kapott játékperceivel

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United középpályása, Christian Eriksen kifejezte a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mostanában sokat mellőzi a csapat menedzsere, Erik ten Hag.

 (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A Manchester United középpályása, Christian Eriksen azt mondja, “elégedetlen” a helyzetével, amiért az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapott. A 32 éves dán játékos az év eleje óta mindössze 116 percet játszott az angol csapatban minden sorozatot figyelembe véve.

Az MU menedzsere, Erik ten Hag úgy döntött, hogy Bruno Fernandest, Casemirót és Kobbie Mainoo-t játszatja a középpályán, illetve Scott McTominay-t, aki 9 gólt szerzett az idei szezonban.

Eriksen elmondta, hogy közölte Ten Haggal, hogy nem elégedett azzal, hogy nem kap elég játékpercet, és hozzátette, hogy aggódik a “hosszú távú” helye miatt a csapatban.

 “Már korábban is mondtam, hogy nem vagyok elégedett azzal, hogy nem játszom, de ez nem olyasmi, ami miatt álmatlanul éjszakáim vannak. A csapat jól teljesít, és akkor tiszteletben kell tartanom a szerepemet, amit most már könnyebb elfogadni, mint korábban. Beszélgettem Erikkel, hogy természetesen elégedetlen vagyok a helyzettel, és hogy szeretnék minél többet játszani, de a csapat rendelkezésére állok, ha kellek, ez mindig is így lesz. Azt mondta, hogy ezt a csapatot ő választotta, és mivel Mainoo jól teljesít, ahogy a többi középpályás is, így versenyeznünk kell a helyekért, ami elvárható, ha egy topklubban játszol. Persze nem akarsz állandóan a kispadon ülni, és hosszú távon ez még gondot okozhat”

– nyilatkozta a középpályás a dán Tipsbladetnek.

Eriksen 2022 nyarán ingyen szerződött a Unitedhez, és a debütáló szezonjában Ten Hag meghatározó játékosa volt. A 2022/23-as szezonban 44 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, amelyeken 2 góllal és 10 gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a United a harmadik helyen végzett a Premier League-ben, megnyerte a Ligakupát és bejutott az FA-kupa döntőjébe. Miután novemberben térdsérülést szenvedett, ami miatt 7 mérkőzésig nem léphetett pályára, Eriksen mindössze 21 alkalommal játszott, ebből 16 alkalommal a Premier League-ben.