Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbítana kapusával a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese szerződést hosszabbítana a jelenleg kölcsönben szereplő kapusával, Alexander Nübellel.

(Photo by Selim Sudheimer/Getty Images)

A legfrissebb sajtóhírek szerint igen jelentőségteljes hónap áll Alexander Nübel előtt a pályafutását illetően. A Sky Germany beszámolója alapján ugyanis a Bayern vezetősége áprilisban tárgyalni fog a kapusával a szerződése meghosszabbításáról. A 27 éves kapus 2020 nyarán igazolt a bajor sztárcsapathoz, Manuel Neuer mellett viszont eddig szinte szóhoz sem jutott, amit jól mutat, hogy mindössze 4 meccsen védhette a Bayern kapuját. Nübel az elmúlt szűk 4 év jelentős részét kölcsönben töltötte, két szezont az AS Monaconál húzott le, jelenleg pedig a Stuttgartnál futballozik. A sajtó forrásai szerint a Bayern vezetősége a következő hetekben szeretne tárgyalni Nübellel a 2025 nyaráig érvényes szerződése meghosszabbításáról, ám a hálóőr csak akkor kötelezné el magát hosszú távra a bajor csapathoz, ha garantálják számára, hogy átveheti Manuel Neuer helyét a Bayern kapujában, ha a 37 éves világbajnok kapusnak lejár a szerződése szintén 2025 nyarán. Ez felveti azt a tényt is, hogy Nübel így minden bizonnyal a következő idényt is kölcsönben fogja tölteni, és a hírek szerint a Stuttgart szeretné őt a következő idényben is a csapatában tudni. Mindezek fényében tehát az esetleges hosszabbítás attól függ, hogy a Bayern München vezetősége meddig számol még Manuel Neuerrel.

A beszámolók szerint ugyanakkor a Stuttgart arra is felkészült, hogy megfelelő alternatívát keressenek esetlegesen Nübel helyére, erre pedig a két legfőbb kiszemeltjük a Manchester Cityben játszó Stefan Ortega, illetve a Nottingham Forest kötelékében szereplő Odysseas Vlachodimos.