Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: a Leeds United megelőzte a Leicester City-t a másodosztály élén – KÖRKÉP

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 2023-2024-es kiírásában egyre jobban összerázódott az eddig simának tűnő élmezőny…

(Photo by Hannah Fountain – CameraSport via Getty Images)

Annak ellenére, hogy korábban a Leicester City utcahosszal vezette a bajnokságot, a “rókák” az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerültek és az utolsó öt fordulóban csak egy meccset nyertek meg, így elfogyott a csapat előnye. A korábbi éllovast a szintén tavalyi PL-kieső Leeds United pontszámban beérte és egy találattal jobb gólkülönbsége révén meg is előzte, ráadásul a Leicester még a pontlevonástól is tarthat.

A harmadik helyezett Ipswich Town mindössze egyetlen pontos lemaradásból követi az első két pozíciót birtokló csapatot, így izgalmas küzdelemre van még kilátás közöttük a hátralévő fordulókban. A negyedik helyen a legutóbbi két meccsét megnyerő Southampton áll, míg az utolsó két playoff-pozíciót pillanatnyilag a West Bromwcih Albion és a Norwich City foglalja el.

Az alapszakasz végén az első két helyezett automatikusan feljut a Premier League-be, míg a harmadiktól a hatodik helyig végző csapatok a rájátszásban vehetnek részt, melynek végső győztese ugyancsak felkerül az első osztályba.

Nincs messze a rájátszástól az utolsó négy meccsén kivétel nélkül döntetlent játszó Hull City vagy éppen az egyre jobb formát mutató Coventry City sem. Ugyanakkor olyan tradicionális klubokat csak a középmezőnyben találunk, mint a Middlesbrough, a Sunderland vagy a Blackburn Rovers, utóbbi ráadásul csak három ponttal előzi meg a legjobb kieső helyezettet.

Az alsóházban rendkívül szoros a küzdelem, a Stoke City, a Queens Park Rangers és a Birmingham City sem mehet biztosra az utolsó bennmaradó helyeken, míg az előző idényben még playoff-döntőt játszó Huddersfield Town már a vonal alatt tanyázik a Sheffield Wednesday és a kilátástalan helyzetben lévő Rotherham csapatával együtt.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore