Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Lengyelország büntetőkkel legyőzte Walest és kijutott

A nyári, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőinek döntőit kedden este játszották, amelyek után kialakult a kontinensviadal teljes mezőnye. 

(Photo by Pawel Andrachiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images)

Az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövése a csapatoknak, azonban Walesnek így is volt egy nagy gólszerzési esélye, a 17. percben Ben Davies fejelt fölé 11 méterről. A második játékrészben már volt kaput eltaláló lövés, a 49. percben Kieffer Moore fejelhetett ígéretes helyről, de Wojciech Szczesny bravúrral védeni tudott. A hosszabbítással együtt hátralévő bő 45 percben pedig nem volt komolyabb helyzet, mindkét fél arra összpontosított, hogy ne kapjon gólt, ráadásul a lengyeleknek kaput eltaláló lövése sem volt a 90 perc alatt, így 0-0-val zárult a rendes játékidő és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban is az volt az érzése az embernek, hogy a két csapat arra épít, hogy csak gólt ne kapjon, ami össze is jött, mert ezúttal sem volt kaput eltaláló lövése a válogatottaknak, így jöhettek a szétlövések.

Az idegek harcát pedig a lengyelek bírták jobban, ugyanis ők mind az öt büntetőt belőtték, míg a walesiek részéről Daniel James hibázott, ennek következtében Lengyelország lesz ott az Európa-bajnokságon.

Wales – Lengyelország 0-1 – büntetők után (0-0, 0-0, 0-0, 0-0)
Helyszín: Cardiff City Stadium (Cardiff), Vezette: D. Orsato (olasz)
Gólszerzők:ill.
Sárga lap: J. James (55.), Mepham (90+8.) ill. Piotrowski (51.), Zalewski (72.)
Kiállítás: Mepham (120+1.) ill.

Wales: Ward –  N. Williams, Mepham, Davies, Rodon – Roberts (Brooks 84. – Broadhead 112.), Ampadu, Wilson, J. James – Johnson (D. James 70.), Moore. Szövetségi kapitány: Robert Page

Lengyelország: Szczesny – Bednarek (Salamon 79.), Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Slisz, Zielinski (Szymanski 101.), Piotrowski (Romanczuk 106.), Zalewski – Swiderski (Piatek 80.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Michal Probierz

Európa-bajnoki pótselejtező, a döntők eredményei:
Grúzia – Görögország 1-0 – büntetők után
Ukrajna – Izland 2-1
Wales – Lengyelország 0-1 – büntetők után