Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Ukrajna hátrányból fordítva legyőzte Izlandot és ott lesz az Eb-n – videóval

A nyári, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőinek döntőit kedden este játszották, amelyek után kialakult a kontinensviadal teljes mezőnye.

(Photo by Mateusz Porzucek/PressFocus/MB Media/Getty Images)

Izland kezdte jobban a találkozót és a 14. percben kis híján megszerezték a vezetést, azonban Thorsteinsson lövését Andriy Lunin hárítani tudta. A 30. percben viszont már a Real Madrid kapusa is tehetetlen volt, miután Albert Gudmundsson cselezgetett 20-22 méterre a kaputól, majd mikor lövőhelyzetbe került 20 méterről gyönyörűen lőtt a kapu bal oldalába. Az ukránok a 37. percben vétették először észre magukat komolyabban, de Sudakov lövését Valdimarsson védeni tudta.

A második játékrész elején, az 54. percben sikerült egyenlítenie Ukrajnának, Tsygankov kapott a jobb oldalon a labdát, majd addig-addig tologatta a 16-os előterében a játékszert, míg el nem tudta lőni, ami olyannyira jól sikerült, hogy a jobb alsóban kötött ki. Az ukránok folyamatosan nyomtak, ami végül ki is fizetődött a 84. percben, Sudakov tette le a labdát lövőre Mudryknak, a Chelsea támadója pedig 17 méterről okosan a jobb alsóba lőtt. A hosszabbítással együtt hátralévő bő 10 percben pedig már nem történt semmi komolyabb, így a mérkőzést Ukrajna nyerte és ott lesz az Európa-bajnokságbon.

Ukrajna – Izland 2-1 (0-1)
Helyszín: Tarczynski Arena (Wrocław), Vezette: C. Turpin (francia)
Gólszerzők: Tsygankov (54.), Mudryk (84.) ill. A. Gudmundsson (30.)
Sárga lap: Malinovsky (42.), Zinchenko (90+2.) ill. Haraldsson (21.), Ingason (57.), Gudmundsson (90.)
Kiállítás: ill.

Ukrajna: Lunin – Konoplya – Zabarnyi, Matviienko – Mykolenko – Brazhko – Tsygankov (Talovierov 88.), Malinovsky (Zinchenko 64.), Sudakov, Mudryk – Yaremchuk (Dovbyk 72.). Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov

Izland: Valdimarsson – Palsson, Ingason, Gretarsson, Thorarinsson (Finnsson 64.)- B. Gudmundsson, Haraldsson (Anderson 87.), Traustson, Thorsteinsson (Ellertsson 87.) – Gudjohnsen (Oskarsson 64.), A. Gudmundsson. Szövetségi kapitány: Age Hareide

A mérkőzés videós összefoglalója:

Európa-bajnoki pótselejtező, a döntők eredményei:
Grúzia – Görögország 1-0 – büntetők után
Ukrajna – Izland 2-1
Wales – Lengyelország 0-1 – büntetők után