Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futballünnepre készül Koszovó szövetségi kapitánya a Puskás Arénában

A magyar válogatott kedd este Koszovó ellen játszik felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában…

(Photo by Onur Coban/Anadolu Agency/Getty Images)

Marco Rossi mellett a koszovói válogatott szövetségi kapitánya, Franco Foda is megosztotta várakozásait a két csapat felkészülési mérkőzését megelőző sajtótájékoztatón:

“Jól sikerült az első meccsünk, úgy gondolom, megérdemelten győztünk 1-0-ra Örményországban, akár több gólt is szerezhettünk volna. A magyarok elleni összecsapás számunkra egy kihívás, kiváltképpen idegenben, de örülünk, hogy itt lehetünk ebben a csodálatos stadionban, mert ez egy nagyszerű futballünnep lesz valószínűleg telt ház előtt, amit nagyon várunk.”

Az 57 éves tréner a magyar válogatottról kifejtette, hogy kiváló csapat, amely nagyon fegyelmezetten játszik, taktikailag pedig rendkívül jól felépített és remekül kontrázik.

“Mi is megmutattuk pénteken, hogy jól tudunk futballozni, de javulni szeretnénk az örmények ellen látottakhoz képest. Öntudatos, bátor játékot várok a tanítványaimtól” – jelentette ki a kapitány.

“Foda arra kért minket, hogy nagyon koncentráltan futballozzunk. Magasan, lehetőleg a rivális kapujához minél közelebb támadjuk le az ellenfelet és szerezzünk labdát, mert így gólt is könnyebb lőni. Ez az egyik azon elképzelések közül, melyeket a szövetségi kapitány kért tőlünk” – tette hozzá a Napoli hátvédje, Amir Rrahmani.

A magyar csapat immár 13 találkozó óta veretlen, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar válogatott kedd este 19 órától lép pályára Koszovó ellen a Puskás Arénában.