Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi még nem döntött a kapuskérdésben

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Törökország ellen a legutóbbi felkészülési meccsén a Puskás Arénában, kedden pedig újabb hazai mérkőzést játszik…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Koszovó elleni felkészülési mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón szót ejtett a nemzeti csapat kapuskérdéséről, Gulácsi Péter és Dibusz Dénes között:

“A szívemre teszem a kezem: fogalmam sincs, hogy ki fog védeni az Eb-n. Dénes több mint egy évig védte a válogatott kapuját, a selejtezőben is végig ő védett, s a magyar bajnokság legkíválóbb csapatának, a Ferencvárosnak a kapusa. Azonban, ha egymás mellé tesszük a Ferencvárost és a Lipcsét, akkor két különböző minőséget képviselő csapatról van szó. Ellenben a két kapus képességei azonos minőségűek, mindkettőnek megvannak az erősségei más-más területeken. Nem állítanám őket egymással szembe, mindketten top játékosok, mindketten top csapatban védenek, és ezen az Eb-n egyformán fogok rájuk támaszkodni. Fenntartom a jogot, hogy az utolsó pillanatban döntsem el, ki védjen, és ez nagyon nehéz döntés lesz. De azt kívánom magamnak, hogy ugyanilyen nehézséggel szembesüljek bármely más poszton is. Hadd kérjem meg a magyar szurkolókat is, hogy ne álljanak egyik kapus mellé a másik ellenében, mert mindannyian ugyanazért küzdünk. Akármelyikük mellett döntök is, támogassák a döntésemet.”

A magyar csapat immár 13 találkozó óta veretlen, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar válogatott kedd este 19 órától Koszovó ellen játszik újabb felkészülési mérkőzést hazai környezetben.