Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtező: megnyerte az első tétmeccsét Szélesi Zoltán csapata

A Moldova elleni 2-0-s hazai győzelem után a magyar U21-es válogatott kedd délután idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőt játszott…

A magyar U21-es válogatott 3-0-s győzelmet aratott Kazahsztán U21-es válogatottja felett Európa-bajnoki selejtezőn.

Az első félidő jelentős részében nem forogtak veszélyben a kapuk. Miközben a hazaiak lényegesen többet támadtak, Németh A. előtt adódott egy kósza lehetőség. Ezt leszámítva inkább a kazahok próbálkoztak, de a magyar kapu előtt kevés lehetőséget tudtak kialakítani. Az első félóra végén egy védelmi hibát követően Mitrofanov szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, közeli lövése azonban célt tévesztett. Néhány perccel később viszont a magyar válogatott gyakorlatilag a semmiből szerezte meg a vezetést, miután Kosznovszky Márk jól helyezett átlövése találta meg az utat Pivkin kapujába. A magyar válogatott egyetlen helyzetét értékesítve 1-0-ra vezetett az első játékrészt követően.

A fordulást követően pár perc elteltével a magyar csapat újabb átlövésből volt eredményes, ezúttal Kerezsi Zalán ballábas átlövése kötött ki a kazah kapuban. Nem sokkal később a gólszerző egy ütközés során vállsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a játékot. A kétgólos hátrányban lévő kazahok cserékkel próbáltak frissíteni és egyre inkább állandósult a mezőnyfölényük, azonban Hegyi kapuja előtt képtelenek voltak érdemi lehetőséget kialakítani, a magyar válogatott masszívan védekezett. Az utolsó húsz percen belül Zhumakhanov távoli lövésénél Hegyinek kellett komoly védést bemutatnia. Ezt a helyzetet leszámítva a hazaiak képtelenek voltak gólhelyzetbe kerülni, a magyar válogatott kézben tartotta a mérkőzést és a hosszabbításban a kapus hibájából Bényei Ágoston megszerezte a harmadik gólt is, így a végére a különbség fölényessé vált.

Kazahsztán U21 – Magyarország U21 0-3 (0-1)
Helyszín: Almati Ortalik Stadion (Almati); Vezette: Vitalijs Spasjonnikovs (lett)
Gólszerzők:  ill. Kosznovszky (34.), Kerezsi (48.), Bényei (90+3.)
Sárga lap: Sviridov (56.), Askarov (67.), Galym (90+2.), ill.
Kiállítva: 
 ill. 

Kazahsztán U21: Pivkin – Tkachenko, Askarov, Zhumakhanov, Kasabulat, Khalmatov Zhaksylykov (57.) – Trufanov (Galym 71.), Nazymkhanov (Esimbekov 81.), Kalmyrza (Kaldybekov 57.), Mitrofanov (Ankudinov 57.) – Sviridov. Szövetségi edző: Konstantin Gorovenko.

Magyarország U21: Hegyi – Szabó A., Yaakobishvili A., Csinger – Kosznovszky (Horváth A. 88.), Vitális (Bényei 63.), Kata, Benczenleitner – Kovács M. (Vajda 46.),, Németh A., Kerezsi (Molnár R. 53.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.

A selejtezőcsoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore