Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: magabiztos Man. City siker az Aston Villa ellen! – videóval

A Premier League 31. fordulójában szerda késő este a Manchester City hazai pályán meggyőző sikert aratott az Aston Villa ellen.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

 

Rangadónak indult, végül egy félideig lett az – Így is jellemezhetnék röviden az Etihadban történteket!

A több kulcsjátékosát, például legveszélyesebb támadóját Ollie Watkinst is nélkülözősérülés miatt nélkülöző Villa korán hátrányba került a találkozón, miután Rodri már a 11. percben előnyhöz juttatta a hazaiakat: a spanyol válogatott középpályás csatárokat megszégyenítő higgadtsággal és pontossággal váltotta gólra Jeremy Doku visszagurított labdáját.

 

A nyomasztó City fölény ellenére a Villa hamar megmutatta, hogy miért a Bajnokok Ligája indulásért áll harcban az idei szezonban, hiszen John Duran révén hamar egalizált, egy tökéletesen végigvitt, a kolumbiai csatár révén be is fejezett ellentámadás végén!

 

Sokáig úgy tűnt, hiába a nagy City-fölény, a vendégek szervezetten állták a rohamokat, mígnem lélektanilag az egyik legjobb pillanatban, félidő hosszabbításában Phil Foden végezhetett el egy szabadrúgást a tizenhatos előterében, amellyel alaposan meglepte az Emiliano Martinez kapust helyettesítő Robin Olsent.

 

A szünet után érezni lehetett, hogy a Villa nem fog tudni változtatni, egy újabb City-gól pedig mindent eldönthet… Bő egy óra elteltével Pep Guardiola csapata le is zárta a találkozót, köszönhetően Phil Foden újabb mesteri hármasának. Az angol válogatott játékos előbb Rodri passzát helyezte szépen a kapuba bő egy óra elteltével (…)

 

(…) Majd valami elképesztően nagy gólt lőtt ballal, tizenhatos előteréből!

 

A Manchester City magabiztos győzelmet aratott, és zárkózott egy pontra a jelenleg listavezető az Arsenal mögé, utolérve az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpoolt. A City teljesítményéről egyébként sokat elmond, hogy Erling Haaland vagy Kevin De Bruyne “kiülték” a Villa elleni találkozót.

 

Manchester City – Aston Villa 4-1 (2-1)
Etihad stadion, Vezette: Darren England
Gólszerzők: Rodri (11.), Foden (45+1., 62 és 69.) illetve Duran (20.)
Sárga lap: Gralish (32.) illetve Douglas Luiz (38.), Chambers (90+4.)
Piros lap:

Man. City: Ortega – R. Lewis, R. Dias, Akanji, Gvardiol – Rodri (Kovacic, 75.), B. Silva (M. Nunes, 75.) – Grealish, Foden (O. Bobb, 80.), Doku (S. Gomez, 80.) – J. Alvarez. Menedzser: Pep Guardiola

Aston Villa: Olsen – Digne, Lenglet, D. Carlos, Konsa – Rogers, D. Luiz (Chambers, 64.), Iroegbunam (Tielemans, 63.), Zaniolo (Kellyman, 77.) – M. Diaby (L. Bailey, 63.), Duran (A. Moreno, 71.). Menedzser: Unai Emery

 

 

A 31. forduló eredményei és további programja:
Kedd:
Newcastle United – Everton 1-1
Nottingham Forest – Fulham 3-1
Bournemouth – Crystal Palace 1-0
Burnley – Wolverhampton 1-1
West Ham United – Tottenham 1-1

Szerda:
Arsenal – Luton Town 2-0
Brentford – Brighton 0-0
Manchester City – Aston Villa 4-1

Csütörtök:
20:30 Liverpool – Sheffield United (Tv: Spíler 1)
21:15 Chelsea – Manchester United (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore