Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lois Openda vezérletével idegenben ütötte ki a RB Leipzig a Freiburgot – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 28. fordulójának szombati játéknapján a Freiburg otthonába látogatott a RB Leipzig.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

A vendégek kiválóan kezdték a mérkőzést, már a 2. percben sikerült megszerezni a vezetést Haidara révén, az afrikai középpályás Lois Openda beadását belsőzte a kapuba 5 méterről. A 18. percben megduplázta előnyét a lipcsei alakulat, Dani Olmo passzát követően Openda bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd remek ütemben ellőtte Keitel lábai mellett, és Atubolu kapus is tehetetlen volt. A 39. percben lefaraghatott volna a hátrányából a Freiburg, de Lucas Holer elpuskázta a büntetőjét. A 44. percben pedig ezt megbüntette a Leipzig, Openda tudott duplázni még a szünet előtt, amivel megnyugtató előnyt szerzett csapata számára.

A második félidőben folytatta tovább a gólgyártást a vendég együttes, az 54. percben kiosztotta második asszisztját is Lois Openda, ezúttal csatártársát, Benjamin Seskót szolgálta ki. Az 59. percben szépíteni tudott a Freiburg, a szünetben csereként beálló Grifo faragott a hazaiak hátrányából. A hátralévő több mint félórában pedig már nem volt egyik csapatnak sem komolyabb lehetősége, így a RB Leipzig nagyon sima győzelmet aratott és beelőzte a Borussia Dortmundot, míg a Freiburg egyre messzebb kerül az Európa-konferencialigát érő 6. helytől.

Freiburg – RB Leipzig 1-4 (0-3)
Helyszín: Europa-Park Stadion (Freiburg), Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: Grifo (59.) ill. Haidara (2.), Openda (18., 44.), Sesko (54.)
Sárga lap: Holer (64.), Doan (80.), Sallai (90+3.) ill. Schlager (65.), Raum (68.), Henrichs (74.), Orbán (74.)
Kiállítás: ill.

Freiburg: Atubolu – Kubler (Sildillia 46.), Keitel (Philipp 86.), Gulde – Doan, Eggestein, Hofler, Günter – Rohl (Makengo 86.), Holer (Sallai 76.), Gregoritsch (Grifo 46.). Vezetőedző: Christian Streich

RB Leipzig: Gulácsi – Henrichs (Simakan 75.), Orbán, Lukeba, Raum – Olmo (Baumgartner 76.), Haidara (Seiwald 84.), Schlager, Xavi Simons (Klostermann 90.) – Openda, Sesko (Elmas 83.). Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 28. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1-1

Szombat:
Freiburg – RB Leipzig 1-4
Heidenheim – Bayern München 3-2
Köln – Bochum 2-1
Mainz – Darmstadt 4-0
Union Berlin – Bayer Leverkusen 0-1
18:30 Borussia Dortmund – Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Hoffenheim – Augsburg (Tv: Aréna 4)

17:30 Wolfsburg – Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore