Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kétgólos előnyről kapott ki az újonc otthonában a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 28. fordulójának szombati játéknapján a 11. helyezett Heidenheim a címvédő Bayern Münchent látta vendégül.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első félideje. Ahogyan az várható volt a Bayern nagy fölényben futballozott, de sokáig nem tudtak mit kezdeni a Heidenheim szervezett védekezésével. A hazaiak erejéből támadásokra már nem futotta, az első 45 perc során egyetlen próbálkozást lehetett feljegyezni a részükről. A félidő végéhez közeledve aztán megtörte a jeget a bajor sztárcsapat. A 38. percben Gnabry tette be két védő közé a labdát Kanenek, aki kapásból, kissé eltörve a játékszert a hosszú alsóba gurított, 0-1! A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán megduplázta az előnyét Tuchel legénysége. Daviestől érkezett egy beadás a bal szélről, Gnabry pedig két védő között érkezett és 5 méterről a kapuba bólintott, 0-2!

A második játékrészt három cserével indította a Heidenheim edzője, és pár perccel később be is igazolódott a döntése. Először még Müller védett egy nagyot Musiala lövésénél, majd nem sokkal később szépített a hazai gárda! Egy előreívelt labdánál a csereként beálló Pieringer szép mozdulattal indította a szintén csereként érkező Sessát, aki két védő közül kibújva közelről mattolta Ulreichet, 1-2! Mindössze egy perc telt el és újabb gólt ünnepelhetett a hazai közönség! Beste balról érkező beadására Kleindienst érkezett a hosszún, ő pedig lábbal a hálóba továbbította a játékszert, 2-2! Az egyenlítést követően mindkét kapu előtt bőven voltak lehetőségek az újabb gól megszerzésére. A 68. percben például a csereként érkező Tel szerezhette volna meg a vezetést ismét a Bayernnek, a ziccerénél azonban Müller jól robbant ki a kapujából és védeni tudott. A túloldalon a 73. minutumban Ulreichtől kellett egy nagy bravúr, akinek Sessa fejesét kellett hárítania egy szöglet után. A 75. percben Beste járt közel a gólszerzéshez, de a szabadrúgása centikkel a felsőléc felett szállt el. A 79. percben aztán már a Heidenheimnél volt az előny! Egy labdaszerzést követően villámgyors ellentámadást vezetett a Heidenheim Pieringer centerezése után pedig Kleindienst a kapus mozgásával ellentétesen a bal alsóba lőtte a labdát, 3-2! Ezt követően aztán hiába próbálkozott a Bayern, nem tudták feltröni a Heidenheim védelmét, így az újabb pontvesztés miatt már a következő fordulóban bajnok lehet a Bayer Leverkusen!

Heidenheim – Bayern München 3-2 (0-2)
Helyszín:
Voith-Arena Vezette: R. Schröder
Gólszerzők:
Sessa (50.), Kleindienst (51., 79.) ll. Kane (38.), Gnabry (45.)
Sárga lapok: Gimber (62.), Dinkci (89.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Heidenheim: Müller – Föhrenbach (Busch 46.), Gimber, Mainka, Traoré – Maloney, Schöppner (Sessa 46.) – Beste (Thomalla 76.), Beck (Pieringer 46.), Dinkci (Pick 90+3.) – Kleindienst Vezetőedző: Frank Schmidt

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Upamecano, Kim, Davies – Laimer, Goretzka (Guerreiro 84.) – Gnabry (Tel 67.), Müller (Zaragoza 84.), Musiala (Choupo-Moting 76.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója:

A 28. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1-1

Szombat:
Freiburg – RB Leipzig 1-4
Heidenheim – Bayern München 3-2
Köln – VfL Bochum 2-1
Mainz – Darmstadt 4-0
Union Berlin – Bayer Leverkusen 0-1
18:30 Borussia Dortmund – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Hoffenheim – Augsburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore