Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hiába játszott hatalmas fölényben a Liverpool, ezúttal sem tudták legyőzni a Manchester Unitedet! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 32. fordulójának vasárnapi játéknapját a Manchester United és a Liverpool örökrangadója nyitotta.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A 2. minutumban egy Manchester United góllal indult a mérkőzés, Garnacho azonban lesről talált a hálóba. Ezen kívül más Manchester United lehetőséget viszont nem lehetett feljegyezni az egész félidőben, ami teljes mértékben a Liverpoolról szólt. A vendégek első nagy helyzetére nem is kellett sokat várni, Salah passza után Szoboszlai ugrott ki ziccerben, a lövésénél azonban Onana hatalmas védést mutatott be. A 11. minutumban ismét a magyar középpályás próbálkozott Salah legurítását követően, de ez a lövés kevéssel a kapu felett hagyta el a játékteret. A 18. percben újból Szoboszlaira jött ki a befejezés a figura végén, Robertson beadása után azonban nem tudta megfelelően irányítani az előtte megpattanó labdát, így az elkerülte Onana kapuját. A 23. percben aztán góllá érett a Liverpool fölénye! Egy szöglet után Nunez tudta megcsúsztatni a labdát a hosszún pedig a teljesen egyedül maradó Diaz kapásból a hálóba lőtte a labdát, 0-1! A 33. minutumban egy gyors ellentámadás végén Diaz tette kicsit Salah háta mögé a labdát, aki így kapásból volt kénytelen lőni, Onana azonban szögletre tudta ütni a játékszert. Két perccel később Nunez tekerte a bal felső irányába a labdát a tizenhatos vonaláról, de a lövés végül centikkel a léc fölött szállt el. A folytatásban is több Liverpool lehetőség alakult ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így egygólos vendég előnnyel vonulhattak a szünetre a csapatok. A Liverpool fölényét jól mutatta, hogy az első félidőben a lövések aránya 0:15 volt.

A második félidő elején aztán a semmiből kiegyenlített a Manchester United! A Liverpool járatta a félpályánál a labdát, Quansah azonban hatalmas hibát vétve eladta a játékszert, Fernandes pedig kapásból átívelte a kinn álló Kelleher felett a labdát, 1-1! Az egyenlítést követően is inkább a Liverpool próbálkozott, a 67. percben viszont már a Manchester Unitednél volt az előny! Ekkor Mainoo kapta meg a tizenhatoson belül a labdát, majd fordulásból eltekerte a játékszert a hosszú felsőbe, 2-1! Ezt követően a Liverpool igyekezett növelni a nyomáson, és a 79. percben közel is jártak az egyenlítéshez, de Diaz lövését nagy bravúrral védte Onana, a kipattanót pedig Salah a kapu fölé vágta. A 82. percben aztán célt ért a Liverpool fölénye, ugyanis büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Wan-Bissaka szabálytalankodott Elliottal szemben! A labda mögé Salah állt, ő pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt, 2-2! A 94. percben Robertson fejese után Diaz lőhetett kapura bevetődve, de a próbálkozása a léc fölött zúgott el. Ezt követően viszont már nem volt több lehetősége a Liverpoolnak, amely így elvesztette lépéselőnyét az Arsenallal szemben, hiszen immár az “Ágyúsok” állnak a tabella élén jobb gólarányuknak köszönhetően.

Manchester United – Liverpool 2-2 (0-1)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: A. Taylor
Gólszerzők:
Fernandes (50.), Mainoo (67.) ill. Diaz (23.), Salah (84. – büntető)
Sárga lapok: Kambwala (75.), Onana (80.), Mount (90+3.), Antony (90+4.), Casemiro (90+7.) ill. Bradley (7.), Jones (89.)
Kiállítás:ill.-

Manchester United: Onana – Wan-Bissaka, Maguire, Kambwala, Dalot – Mainoo (Mount 85.), Casemiro – Rashford (Antony 66.), Fernandes, Garnacho (Amrabat 80.) – Höjlund Vezetőedző: Erik ten Hag

Liverpool: Kelleher – Bradley (Gomez 66.), Quansah, van Dijk, Robertson – Mac Allister, Endo (Elliott 69.), Szoboszlai (Jones 66.) – Diaz, Nunez (Gakpo 69.), Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – Manchester City 2-4
Aston Villa – Brentford 3-3
Everton – Burnley 1-0
Fulham – Newcastle United 0-1
Luton Town – Bournemouth 2-1
Wolverhampton – West Ham United 1-2
Brighton – Arsenal 0-3

Vasárnap:
Manchester United – Liverpool 2-2
18:30 Sheffield United – Chelsea (Tv: Match 4)
19:00 Tottenham – Nottingham Forest

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore