Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Frattesi 95. percben lőtt góljával nyert az Inter a hősiesen küzdő Udinese otthonában! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 31. fordulójának záró mérkőzésén a bennmaradásért küzdő Udinese a listavezető Intert látta vendégül.

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első 20 perce, az Inter ugyanis igen gyengén kezdte a találkozót, nagyon sok pontatlansággal játszott a milánói gárda. Az első jelentősebb lehetőség a 21. minutumban alakult ki, amikor Calhanoglu egy távoli tekeréssel célba vette a bal alsó sarkot, Okoye azonban nagyot nyújtózkodva szögletre tudta tenyerelni a labdát. A 30. percben újabb nagy Okoye hárításra volt szükség, aki ezúttal Mkhitaryan 16 méterről leadott bombáját tudta bravúrral védeni. A 40. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést az Udinese! A hazaiaknál Samardzic szerette volna a tizenhatos sarkáról középre tenni a labdát, a beadása azonban megpattant Augusto lábán, a játékszer pedig így becsorgott a hosszú alsóba, 1-0! Szinte azonnal jöhetett volna az egyenlítés a vendégek részéről, Augusto beadása után azonban hiába vette célba fejjel a jobb alsót Lautaro Martinez, Okoye erre a próbálkozásra is odaért, így egygólos hátránnyal vonulhatott a szünetre a listavezető.

A második játékrész elején aztán nagy erőket mozgósított az Inter az egyenlítés érdekében, és ugyan először egy leshelyzet még megmentette a hazaiakat Augusto találatánál, pár perccel később már érvényes találatot szerzett a milánói gárda. Az 53. percben ugyanis egy beadásnál a kapujából kirobbanó Okoye letarolta Thuramot, ami után a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Calhanoglu állt, ő pedig védhetetlenül a bal alsóba vágta a játékszert, 1-1! Az egyenlítést követően némileg alábbhagyott az Inter játékának intenzitása, míg az Udinese is némiképp támadóbban lépett fel, de a véghajráig igazán nagy helyzetet nem hozott a találkozó. Az utolsó 15 percben aztán ismét kapuja elé szegezte az Udinesét az Inter, és ennek végül a hosszabbításban meg is lett az eredménye! A 95. percben ugyanis Lautaro Martinez lövését Okoye még hatalmas bravúrral a bal kapufára tudta tolni, de a kipattanóhoz Frattesi ért oda elsőként, ő pedig a kapuba vágta a labdát, 1-2! Az utolsó pillanatokban már hiába próbálkozott az Udinese, nem tudtak egyenlíteni, így hiába küzdött hatalmasat Gabriele Cioffi csapata, pontot nem tudtak szerezni a listavezető ellen.

Udinese – Inter 1-2 (1-0)
Helyszín:
Stadio Friuli Vezette: M. Piccinini
Gólszerzők:
Samardzic (40.) ill. Calhanoglu (55. – büntető), Frattesi (90+5.)
Sárga lapok: Pereyra (78.) ill. Pavard (90+2.), Martinez (90+3.)
Kiállítás: ill.-

Udinese: Okoye – Kristensen, Bijol, Perez – Kamara (Zemura 70.), Samardzic (Lovric 62., Ebosele 82.), Walace, Zarraga (Payero 70.), Ehizibue (Ferreira 62.) – Pereyra – Thauvin Vezetőedző: Gabriele Cioffi

Inter: Sommer – Pavard, Acerbi, Carlos Augusto – Dumfries (Darmian 68.), Barella, Calhanoglu (Sánchez 74.), Mkhitaryan (Frattesi 68.), Dimarco (Buchanan 81.) – Martinez, Thuram (Arnautovic 81.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei:

Péntek:
Salernitana – Sassuolo 2-2

Szombat:
AC Milan – Lecce 3-0
AS Roma – Lazio 1-0
Empoli – Torino 3-2

Vasárnap:
Frosinone – Bologna 0-0
Monza – Napoli 2-4
Cagliari – Atalanta 2-1
Hellas Verona – Genoa 1-2
Juventus – Fiorentina 1-0

Hétfő:
Udinese – Inter 1-2

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore