Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Mancini fejesgóljával nyerte meg a Lazio elleni derbit az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójának szombati játéknapján rendezték a fővárosi derbit, avagy az AS Roma – Laziót.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Az első játékrészben túl sok említésre méltó lehetőséget nem dolgoztak ki a csapatok. A 2. percben Parades lövése hordozott magában veszélyt, de az argentin próbálkozása a léc fölött kötött ki. A 7. percben volt a Lazio egyetlen komoly lehetősége, Isaksen ugratta ki Ciro Immobilét, azonban az olasz gólgyáros nem találta el a kaput ígéretes helyzetben. Ezt követően a “farkasok” inkább átlövésekkel próbálkozott, de Mandasnak nem okoztak komolyabb gondot ezek a próbálkozások. A 42. percben sikerült megszereznie a vezetést egy szögletet követően az AS Romának, Dybala tekerte a kapu elé a labdát, amelyre Mancini érkezett lendületből és bólintott a lemaradó Romagnoli mellől a kapuba.

Az 54. percben kettőre növelhette volna előnyét a hazai együttes, de El Shaarawy hatalmas helyzetben csak a kapufát találta el. Ezt követően nem tudtak már kialakítani komolyabb helyzetet a csapatok, amelyet a “farkasok” aligha bántak, ugyanis megnyerték a mérkőzést és tapadnak a 4. helyezett Bolognára, míg a Lazio nagyon messze került attól, hogy jövőre legalább egy Európa-liga indulást érő helyezést elérjen.

AS Roma – Lazio 1-0 (1-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: M. Guida
Gólszerző: Mancini (42.) ill.
Sárga lap: Mancini (55.), Celik (68.), Lorenzo Pellegrini (90+3.), Lukaku (90+6.) ill. Vecino (21.), Pedro (73.), Castellanos (90+3.)
Kiállítás: ill.

AS Roma: Svilar – Celik, Mancini, Llorente, Angelino (Smalling 80.) – Cristante, Paredes (Bove 81.), Lorenzo Pellegrini – Dybala (Abraham 80.), Lukaku, El Shaarawy (Spinazzola 71.). Vezetőedző: Daniele De Rossi

Lazio: Mandas – Casale, Romagnoli (Patric 46.), Gila – Marusic (Luca Pellegrini 80.), Guendouzi, Vecino (Luis Alberto 70.), Kamada – Isaksen (Pedro 46.), Felipe Anderson, Immobile (Castellanos 46.). Vezetőedző: Igor Tudor

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 31. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Salernitana – Sassuolo 2-2

Szombat:
AC Milan – Lecce 3-0
AS Roma – Lazio 1-0
20:45 Empoli – Torino

Vasárnap:
12:30 Frosinone – Bologna
15:00 Monza – Napoli (Tv: Sport 1)
18:00 Cagliari – Atalanta (Tv: Sport 1)
18:00 Verona – Genoa
20:45 Juventus – Fiorentina (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Udinese – Inter (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore