Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Serie B-ből igazolna szélsőt a Borussia Dortmund! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese szeretné leigazolni az olasz másodosztályú Parma csapatának szélsőjét, Dennis Mant.

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

A német és az olasz sajtó legfrissebb értesülései szerint a Borussia Dortmund gárdája a Serie B-ben szereplő Parma csapatától szeretne szélsőt igazolni magának a nyár folyamán. A beszámolók alapján a sárga-feketék Dennis Mant szemelték ki maguknak, aki kiváló szezont produkál a másodosztályú csapatban. Mannak nem indult zökkenőmentesen a karrierje a Parma csapatában, de mostanra a gárda egyik kulcsjátékosává nőtte ki magát. A román játékosnak ugyanis elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Parma jelenleg 5 pontos előnnyel az első helyen áll a Serie B tabelláján, mivel 28 bajnoki alatt 11 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, ezen kívül pedig az Olasz Kupában is 3 meccsen eljutott 2 találatig és 1 előkészítésig. A források szerint a Parmának is érdekében állna értékesíteni Mant, hiszen alig több mint egy év van hátra a szerződéséből, így ez lenne az utolsó lehetőség számukra, hogy egy jelentősebb összeget leakasszanak a jobbszélső játékjogáért. A beszámolók alapján a Parma abban az esetben lenne hajlandó elengedni a 25 éves játékost, ha legalább 15-18 millió eurót kapnának érte, amit a Dortmund kész is lenne kifizetni.

Dennis Man a Parma színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 104 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 24 gólig és 11 előkészítésig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 6,5 millió euróra teszi a transfermarkt.