Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai pályán aratott tükörsima győzelmet a Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 33. fordulójának szombati játéknapján a bajnoki címre hajtó Manchester City a kiesés ellen küzdő Luton Townt látta vendégül.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Nem kellett sokat várni arra, hogy a Manchester City megszerezze a vezetést, ez ugyanis már a 2. percben összejött. Elsőre Haaland ziccerét még fogta Kaminski, majd Doku ismétlésénél egy védő blokkolni tudott, de a felpörgő labdát Haaland kapásból kapura lőtte, igaz a próbálkozása végül Hashioka arcát találta telibe, a védőről pedig végül a hálóban kötött ki a labda, 1-0! A 9. percben újabb Kaminski védésre volt szükség, aki ezúttal Gvardiol 16 méterről leadott bombáját ütötte szögletre. A folytatásban is hatalmas fölényben futballozott a Manchester City, a lövéseiket azonban Kaminski hatástalanítani tudta. A 27. percben viszont már a vendégek kapusa is tehetetlen volt Matheus Nunes lövésénél, a Luton szerencséjére azonban a labda a hosszú kapufa tövét találta el. A 45. percben ismét közel járt előnye megduplázásához a Manchester City, de Bruyne bal sarokba tartó labdáját azonban Kaminski szögletre tudta ütni, így a két csapat közötti óriási különbség ellenére csak egy gól volt a differencia a két fél között, hiába próbálkoztak a hazaiak 18 alkalommal, míg a vendégeknek egy lövés sem jött össze.

A második játékrész első veszélyes hazai lehetősége az 58. percben alakult ki, amikor Kovacic legurítása után Ruben Dias belsővel célba vette a hosszú alsót, de a lapos lövése centikkel a kapufa külső oldala mellett haladt el. A City fölénye aztán a 64. percben hozta meg a második gólt, amikor egy kicsiben elvégzett szöglet után Alvarez tette a tizenhatos vonalánál tartózkodó Kovacichoz a labdát, aki kapásból 15 méterről a léc alá vágta a játékszert, 2-0! A 66. percben aztán majdnem összejött a szépítés a Lutonnak, Onyedinma centerezése után ugyanis Woodrow tudtt kapura lőni, de a labda a felsőlécet találta telibe. A 73. minutum végén Matheus Nunes vette célba távolról Kaminski kapuját, de a belga hálóőr magabiztosan hárítani tudta a jobb alsóba tartó lövést. A 75. percben aztán büntetőhöz jutott a hazai gárda, miután Dokut Onyedinma állította meg szabálytalanul a tizenhatoson belül. A labda mögé Haaland állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 3-0! A 80. percben Ederson első nagy védésére is szükség volt, aki Doughty lövését védte lábbal. A 81. minutumban viszont összejött a becsületgól a vendégeknek, ekkor ugyanis Barkley szerzett labdát a kapu előterében, majd Diast kicselezve szépen ellőtte a hosszú alsóba a játékszert, 3-1! A 87. percben aztán visszaállította a háromgólos különbséget a City. Doku kapta meg a labdát a szélen, majd három védő között kilőtte a bal alsót, 4-1! Ezzel viszont még nem volt vége, a 93. percben ugyanis Josko Gvardiol a BL után a PL-ben is megszerezte első gólját, miután 16 méterről kilőtte a jobb felsőt, 5-1! Ezzel a magabiztos sikerrel átmenetileg a tabella élére ugrott a Manchester City, a Liverpool és az Arsenal ugyanis csak holnap fog pályára lépni.

Manchester City – Luton Town 5-1 (1-0)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: J. Brooks
Gólszerzők:
Hashioka (2. – öngól), Kovacic (64.), Haaland (76. – büntető), Doku (87.), Gvardiol (90+3.)  ill. Barkley (81.)
Sárga lapok: de Bruyne (43.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Gvardiol, Dias, Akanji – Lewis, Kovacic – Doku, De Bruyne (Gomez 81.), Nunes, Alvarez – Haaland (Bobb 81.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Luton Town: Kaminski – Doughty, Burke, Hashioka, Onyedinma (Nelson 88.) – Berry (Mpanzu 77.), Barkley, Clark (Johnson 88.) – Chong, Morris, Townsend (Woodrow 59.) Vezetőedző: Rob Edwards

A mérkőzés összefoglalója:

A 33. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Newcastle United – Tottenham 4-0
Brentford – Sheffield United 2-0
Burnley – Brighton 1-1
Manchester City – Luton Town 5-1
Nottingham Forest – Wolverhampton 2-2
18:30 Bournemouth – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Liverpool – Crystal Palace (Tv: Match 4)
15:00 West Ham United – Fulham (Tv: Spíler 1)
17:30 Arsenal – Aston Villa (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Chelsea – Everton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore